«Πιάστηκαν στα πράσα» και πήραν πίσω το αίσχος

FacebookTwitterE-mailPrint

«Πιάστηκαν στα πράσα» και πήραν πίσω το αίσχος

View Original

Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης| 25 Νοεμβίου 2021|

«Πιάστηκαν στα πράσα» και πήραν πίσω το αίσχος

Σε άτακτη υποχώρηση τράπηκε χθες το βράδυ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ύστερα από τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη εγκυκλίου του γενικού γραμματέα Πάτροκλου Γεωργιάδη το πρωί από την efsyn.gr, που έκανε σαφή την απόπειρα της κυβέρνησης να μετατρέψει τα νέα ΚΥΤ των νησιών και του Εβρου σε αποθήκες προσφύγων, όχι μόνο όσων φτάνουν στα μέρη αυτά, αλλά και όσων φτάνουν στην ενδοχώρα, και μάλιστα όσων έχουν ήδη φτάσει αλλά δεν έχουν καταφέρει να υποβάλουν αίτημα ασύλου.

Πρόκειται για σαφή απόπειρα να μεταφερθεί στα νέα ΚΥΤ ανυπολόγιστος αριθμός προσφύγων από όλη την Ελλάδα για να εξεταστεί εκεί το αίτημά τους για άσυλο, απόπειρα που τελικά ματαιώθηκε εσπευσμένα μπροστά στον φόβο της κατακραυγής.

Η εγκύκλιος του κ. Γεωργιάδη, με ημερομηνία 22 Νοεμβρίου, ενημέρωνε τη διοίκηση της Υπηρεσίας Ασύλου ότι δεν θα γίνεται δεκτό κανένα νέο αίτημα στα περιφερειακά γραφεία ασύλου της ενδοχώρας και ότι νέα αιτήματα θα μπορούν να υποβληθούν μόνο στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Σάμου, Χίου, Λέσβου, Λέρου, Κω και Ορεστιάδας.

Διαβάστε περισσότερα >>>