«Τους βύθισαν οι Τούρκοι»

FacebookTwitterE-mailPrint

«Τους βύθισαν οι Τούρκοι»

View Original

Συντάκτης: Γιώργος Παγούδης | efsyn | 8 Αυγούστου 2021|

«Τους βύθισαν οι Τούρκοι»

Την Τουρκία και ειδικότερα το λιμενικό σώμα της γειτονικής χώρας δείχνουν ως υπαίτιο της βύθισης του προσφυγικού σκάφους τα ξημερώματα της 30ής Ιουλίου ανοιχτά της Συκαμνιάς στη βορειοανατολική Λέσβο, με απολογισμό τρεις αγνοούμενους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων ψαράδων που ήταν στον τόπο του συμβάντος, όπως τις μετέφεραν στην «Εφ.Συν.» άλλοι κάτοικοι της περιοχής, γύρω στις 4.00 τα ξημερώματα οι ψαράδες αντιλήφθηκαν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να προσεγγίζει το φουσκωτό των προσφύγων και να επιχειρεί την αποτροπή του.

«Το σκάφος της Τουρκίας άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα γύρω από το μικρό φουσκωτό, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και οι άνθρωποι να βρεθούν στη θάλασσα», ανέφερε στην κατάθεση που έδωσε και στον λιμενικό σταθμό Μήθυμνας ένας από αυτούς που δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Κατά πάσα πιθανότητα ήταν ο ίδιος που ειδοποίησε πρώτος τις Αρχές.

Την κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει και δεύτερος μάρτυρας, επίσης ψαράς, που έκανε λόγο για την ύπαρξη μηχανοκίνητου σκάφους στην περιοχή λίγη ώρα πριν από το ναυάγιο, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, αφού, όπως είπε, δεν μπορούσε να το διακρίνει μέσα στο σκοτάδι, αλλά μόνο να το ακούσει.

Διαβάστε περισσότερα >>>