Αντίθετοι στη σύνδεση χαμηλού ΦΠΑ με προσφυγικό οι 5 δήμαρχοι του Ανατολικού Αιγαίου

FacebookTwitterE-mailPrint

Αντίθετοι στη σύνδεση χαμηλού ΦΠΑ με προσφυγικό οι 5 δήμαρχοι του Ανατολικού Αιγαίου

Συντάκτης: ΕΡΤ Β. Αιγαίο | 3 Ιανουαρίου 2019

Σε κοινή ανακοίνωση εκφράζοντας την αντίθεση τους στη σύνδεση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ με το προσφυγικό, προχώρησαν οι δήμαρχοι: Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Χίου Εμμανουήλ Βουρνούς, Σάμου Μιχαήλ Αγγελόπουλους, Κω Γιώργος Κυρίτσης και Λέρου Μιχαήλ Κόλλιας, στην οποία αναφέρουν:

«Η διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, απετέλεσε και αποτελεί πάγιο και απόλυτα δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Λέρου, της Λέσβου, της Κω, της Σάμου και της Χίου και οι δημοτικές αρχές και των πέντε ακριτικών νησιών έχουν ως τώρα δώσει μεγάλο αγώνα προκειμένου το καθεστώς αυτό να γίνει μόνιμο και να επεκταθεί όλη την νησιωτική Ελλάδα μην εφαρμόζεται κατ’ εξαίρεση και υπό όρους.

Η διεκδίκησή μας αυτή, ωστόσο, εξ αρχής είχαμε τονίσει ότι πρέπει να εντάσσεται αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρχών της νησιωτικότητας και να μην συνδέεται με το προσφυγικό / μεταναστευτικό πρόβλημα, στην πρώτη γραμμή του οποίου βρίσκονται τα νησιά μας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνυφανθεί με τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου με τρόπο που να παραπέμπει σε κάποιου είδους εγγενές και μόνιμο, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους. Κάτι τέτοιο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, σε πολλά επίπεδα και, από κοινού, οι πέντε Δήμαρχοι της Λέρου, της Λέσβου, της Κω, της Σάμου και της Χίου είχαμε τονίσει και εξακολουθούμε να τονίζουμε προς την κυβέρνηση ότι διαπράττει μέγα σφάλμα όταν συνδέει με αιτιώδη σχέση τους συντελεστές ΦΠΑ με το προσφυγικό / μεταναστευτικό. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/