Αθρόες ροές προσφύγων – μεταναστών στην Λευκωνιά – Άφαντη η μάνα του βρέφους

FacebookTwitterE-mailPrint

Αθρόες ροές προσφύγων – μεταναστών στην Λευκωνιά – Άφαντη η μάνα του βρέφους

View Original

astraparis.gr | 29 Νοεμβρίου 2022

Αθρόες ροές προσφύγων – μεταναστών στην Λευκωνιά – Άφαντη η μάνα του βρέφους

Κλείνει το δεύτερο 24ωρο και το θρίλερ με την εξαφάνιση της Σομαλής μάνας, που φέρεται να έφτασε με το μόλις τριών μηνών βρέφος της στη Χίο, στην περιοχή των Νενήτων, το βράδυ της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022, εξακολουθεί να απασχολεί την αστυνομία, αλλά και αρκετούς άλλους που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η αρχική εκδοχή ήταν ότι η μάνα παρέδωσε κατά την άφιξη στη Χίο το βρέφος σε άλλη γυναίκα, στη συνέχεια χωρίστηκαν και έκτοτε ουδείς φαίνεται να την έχει ξαναδεί. Το βρέφος βρέθηκε με την άλλη γυναίκα, όταν μια 13μελής ομάδα εντοπίσθηκε από την αστυνομία και τους μετέφεραν στην δομή καραντίνας στην Λευκωνιά, το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου 2022.

Το βρέφος μεταφέρθηκε με εισαγγελική εντολή το απόγευμα της Δευτέρας στο νοσοκομείο Χίου, όπου και παραμένει, ενώ από το γραφείο Τύπου της γενικής περιφερειακής αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου μας διαβεβαίωσαν ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Από την άλλη, το λιμεναρχείο Χίου που εμπλέκεται στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, δηλώνει ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό ουδεμία είχε εμπλοκή, αλλά ούτε και πραγματοποίησε έρευνες, οι οποίες την Δευτέρα και την Τρίτη πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά από την αστυνομία.

Κι όμως σήμερα Τρίτη στην Λευκωνιά μεταφέρθηκαν 42 άτομα

Το ενδεχόμενο η μάνα του βρέφους να χωρίστηκε από την υπόλοιπη ομάδα και να παραμένει κρυμμένη κάπου στο νησί είναι εξαιρετικά ισχυρό.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι σήμερα Τρίτη μεταφέρθηκαν στην Λευκωνιά κατά ομάδες συνολικά 42 πρόσφυγες και μετανάστες, χωρίς να εντοπισθεί μέσα σε αυτούς η μάνα του βρέφους.

Αντιθέτως, μεταφέρθηκαν πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ αυτών και ένα ακόμα βρέφος, που φέρεται να βρίσκονταν στην ίδια βάρκα (που έφτασε στα Νένητα το βράδυ της Κυριακής) με την εξαφανισμένη μάνα του βρέφους.

Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/