Τι είναι ρεαλισμός στη Λέσβο; Το παράδειγμα της Ρόδου το 2014!

FacebookTwitterE-mailPrint

Τι είναι ρεαλισμός στη Λέσβο; Το παράδειγμα της Ρόδου το 2014!

View Original
Keywords

Συντάκτης: Χρήστος Τσιβγούλης | lesvosnews.net | 13 Φεβρουαρίου 2022

Τι είναι ρεαλισμός στη Λέσβο; Το παράδειγμα της Ρόδου το 2014!

Επειδή τελευταία ακούγονται αντιφατικά επιχειρήματα γύρω από το μεταναστευτικό, την Βάστρια, τον Καρά τεπέ και το Σύμφωνο για την μετανάστευση ένιωσα την ανάγκη να καταγράψω αυτά που έχουν αποτυπωθεί σε νόμους και συμφωνίες.

- Η Βαστρια θα έχει έκταση 415 στρέμματα ενώ ο χώρος που περικλείεται μεταξύ των σχεδιαζόμενων μεγάλου πλάτους διόδων υπερβαίνει τα 1000 στέμματα ( πάνω από το 60% της έκτασης της Μυτιλήνης σύμφωνα με το Google Earth).

- H αρχική χωρητικότητα της δομής θα είναι 5,000 αλλά υπάρχει πρόβλεψη να μπει δεύτερος όροφος στα ΠΡΟΚΕΚΑ και αυτομάτως να αυξηθεί η χωρητικότητα κατά αρκετές χιλιάδες (χωρίς να επεκταθεί η χωροθετημένη έκταση)

- Θα πρόκειται για μόνιμη υποδομή εδραζόμενη σε σκυρόδεμα η οποία θα διαθέτει 25 εστιατόρια, 20 καταστήματα, 4 γήπεδα, 4 παιδικές χαρές, χώρους λατρείας κτλ

- Η περιοχή βρίσκεται μέσα στο εκτεταμένο πευκοδάσος του νησιού μας. Αποτελεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής και εφάπτεται σε ζώνη Natura. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς που θα καταστρέψει το μισό νησί σε περίπτωση υλοποίησης του έργου είναι προφανής

- Δεν έγινε για την περιοχή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπως ορίζει ο νόμος γιατί προφανώς θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει θετική γνωμοδότηση του δασαρχείου για μια τέτοια ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή.

- Ο καταυλισμός στον Καρά τεπές χτίστηκε αφού εκμεταλλεύτηκαν την κήρυξη  της Λέσβου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για ένα χρόνο, λες και είχαμε πόλεμο.

-Οι 1,900 που βρίσκονται τώρα στον Καρά τεπέ, σταθερά εδώ και μήνες, δεν είναι το αποτέλεσμα των υφιστάμενων ροών αλλά είναι κυρίως άνθρωποι που έχουν αρνητική απόφαση ασύλου και άρα είναι εγκλωβισμένοι εδώ.

Διαβάστε περισσότερα >>>