Ο ρατσισμός επιτίθεται

FacebookTwitterE-mailPrint

Ο ρατσισμός επιτίθεται

Συντάκτρια: Τζέλα Αλιπράντη | Η Εποχή | 30 Ιουνίου 2019

Δύο ξενοφοβικά περιστατικά εκτυλίχθηκαν πριν λίγες μέρες, το ένα στην Κοζάνη και το άλλο στη Σάμο, καθιστώντας άλλη μια φορά σαφές πως στο ζήτημα του ρατσισμού δεν χωράει εφησυχασμός και χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά για να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία.
Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως εν μέσω προεκλογικού κλίματος, όχι μόνο δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή στο ζήτημα, με τη διαχείριση του προσφυγικού να έχει περάσει στα «δευτερεύοντα» ζητήματα, αλλά αρκετές φορές, από μεριάς ΝΔ, φαίνεται ότι συνεχίζεται η πρακτική του ψαρέματος στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Τελευταίο παράδειγμα, η δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Κ. Κυρανάκη, που έκανε λόγο για επιδόματα αποκλειστικά για παιδιά Ελλήνων.
Αντίστοιχα και λίγες μέρες πριν, είδαμε στη Σάμο να συνεχίζεται η ρατσιστική στάση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Άνω Βαθέος, που θέλει εκπαίδευση μόνο για τα παιδιά Ελλήνων.
Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω σύλλογος ήταν αυτός που τον Μάρτιο είχε προκαλέσει την 20ημερη αποχή των παιδιών από το σχολείο, διεκδικώντας να μη δημιουργηθούν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στο νησί. Διαβάστε περισσότερα>>>