Οι φορείς Υγείας για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

FacebookTwitterE-mailPrint

Οι φορείς Υγείας για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

Συντάκτης: samos24.gr | 13 Νοεμβρίου 2018

Την Παρασκευή 9-11-2018 συνεδρίασαν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, η ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, με  θέμα:”  ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ “ώστε να διαμορφώσουμε θέση στο συγκεκριμένο θέμα που ταλανίζει την Σάμο όπως και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Η κατάσταση στην πόλη της Σάμου είναι εκρηκτική . Στο Βαθύ μια πόλη με πολλά και μεγάλα προβλήματα έχουν προστεθεί και χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που προέρχονται από χώρες με ελλιπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συνεχίζουν να  ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι οποίες   εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους , αφού ζουν σε καταυλισμό, σε σκηνές δίπλα σε σκουπίδια μαζί με τρωκτικά και χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.   Η Υγειονομική αντιμετώπιση μέσα στο ΚΥΤ δεν μπορεί να καλύψει  τους  χιλιάδες πρόσφυγες μετανάστες  με συνέπεια να συρρέουν  στο μοναδικό Νοσοκομείο του νησιού.

Το Νοσοκομείο  ήδη δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει τους μόνιμους κατοίκους του νησιού ,λόγω έλλειψης προσωπικού. Συγκεκριμένα  μερικές ιατρικές ειδικότητες  απουσιάζουν εντελώς από το Νοσοκομείο, υπάρχουν  άλλες ειδικότητες που είναι μόνο ένας ή δύο γιατροί,  ελλιπής ιατρό-τεχνολογικό εξοπλισμό και λιγοστό νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό . Διαβάστε περισσότερα>>>