Μένουμε σπίτι; Covid-19 και το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα

FacebookTwitterE-mailPrint

Μένουμε σπίτι; Covid-19 και το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα

Συντάκτρια: Ελισάβετ Παρασκευά- Γκίζη | huffingtonpost.gr | 30 Μαρτίου 2020

Σε πληθυσμούς, που ενίοτε ξεπερνούν τις 10.000, όπως αυτός στο ΚΥΤ της Μόριας, υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί μια βρύση σε 1.300 άτομα, μια τουαλέτα σε 167 άτομα και ένα ντους σε 242 άτομα.

Μόρια - 12 Μαρτίου 2020  22.000 πρόσφυγες...

Καθώς, η πανδημία του κορονοϊού επιβάλλει το σταδιακό κλείσιμο των συνόρων της Ευρώπης, η ανησυχία στο διαμένοντα πληθυσμό, στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT), των πέντε νησιών (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος) της Ελλάδας, αυξάνεται.Σε μια ήδη αυστηρή προσέγγιση του προσφυγικού ζητήματος, από την ελληνική κυβέρνηση, τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού, εντείνουν την ανησυχία αυτή και ταυτόχρονα, αναδεικνύουν περισσότερο από ποτέ την αναγκαιότητα της αποσυμφόρησης των KYT της χώρας. 

Εν μέσω της επιβολής της προσωρινής αναστολής της Συμφωνίας του Σέγκεν,για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού, επιβλήθηκαν αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι σε αρκετά κράτη μέλη της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα επέβαλλε την απαγόρευση εισόδου, στους πολίτες χωρών εκτός Ε.Ε, από τις 18 Μαρτίου έως τις 18 Απριλίου 2020.

Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Refugees & Migrants
/
Refugees & Migrants
/
Refugees & Migrants
/
Centers & Facilities
/
Refugees & Migrants
/
Humanitarian Governance
/
Centers & Facilities
/