Σάμος: Υπάρχει σπίτι μακριά από το σπίτι

Facebook Twitter E-mail Print
Monday, June 24, 2019
Σάμος: Υπάρχει σπίτι μακριά από το σπίτι

Συντάκτρια: Μαργαρίτα Ικαρίου | efsyn.gr | 24 Ιουνίου 2019

Σάμος: Υπάρχει σπίτι μακριά από το σπίτι

«Για μένα, σπίτι δεν σημαίνει ένα κτίριο. Το σπίτι δημιουργείται από τα μέλη της οικογένειας. Σπίτι σημαίνει οικογένεια, αναμνήσεις και συναισθήματα, τα οποία μπορείς να έχεις μαζί σου όπου κι αν πας» Κουρός, πρόσφυγας από το Ιράν.

«Ενα σπίτι μακριά από το σπίτι για μένα σημαίνει εκείνο το μέρος όπου μπορώ να ξεκινήσω από την αρχή, εκεί που δεν θα φοβάμαι να προχωρήσω μπροστά, να νιώσω ασφαλής» Ελευθερία Βογιατζή, ετών 11, Σάμος.

«Ενα σπίτι μακριά από το σπίτι για μένα σημαίνει μια καινούργια ζωή σε ένα καινούργιο σπίτι με αναμνήσεις όμως από την παλιά ζωή και με ελπίδα. Προσπάθησα να μπω στη θέση των παιδιών που δεν το έχουν αυτό...» Βασίλης Βασίλενας, ετών 11, Σάμος.

«Χάρηκα που το σχολείο μου πρόσφερε την ευκαιρία να μπω στη θέση άλλων παιδιών που η ζωή τους είναι δύσκολη και να μπορέσω να εκφράσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου μέσα από αυτό τον διαγωνισμό…» Φαίδωνας Αρχοντής, ετών 11, Σάμος.

«Ενα σπίτι μακριά από το σπίτι για μένα σημαίνει ασφάλεια μαζί με την οικογένειά μου. Οταν άκουσα ότι βραβεύθηκε το σχολείο μας για αυτό που φτιάξαμε με τους συμμαθητές μου, χάρηκα πάρα πολύ…» Δέσποινα Αθανασίου, ετών 11, Σάμος.

Επτά μαθητές της Πέμπτης Δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, η Δέσποινα Αθανασίου, ο Φαίδωνας Αρχοντής, ο Βασίλης Βασίλενας, η Ελευθερία Βογιατζή, η Γραμματική Γαλάνη, η Βασιλική Γαλανάκη και η Μαρίνα Γιαγουρτά, μαζί με τη δασκάλα τους Ελίζα Παυλίδου, κατασκεύασαν ένα κολάζ που βραβεύτηκε στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «ένα σπίτι μακριά από το σπίτι», το σπίτι δηλαδή που αναζητούν άνθρωποι της ανάγκης μακριά από το σπίτι τους και τον τόπο όπου γεννήθηκαν. Διαβάστε περισσότερα>>>