Δεν πήρε άσυλο ο τραγικός επιζών του Αγαθονησίου

Facebook Twitter E-mail Print
Thursday, February 14, 2019
Δεν πήρε άσυλο ο τραγικός επιζών του Αγαθονησίου

Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης | efsyn.gr | 14 Φεβρουαρίου 2019

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για τους θανάτους στο Αγαθονήσι

Εναν μήνα πριν κλείσει χρόνος από το τραγικό πολύνεκρο ναυάγιο στο Αγαθονήσι, όχι μόνο δεν έχουν ενημερωθεί οι τρεις επιζώντες για τα αποτελέσματα των ερευνών για τις πιθανές πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των Αρχών, οι οποίες, σύμφωνα με καταγγελίες και ισχυρότατες ενδείξεις -αν όχι αποδείξεις- καθυστέρησαν μία μέρα να ανταποκριθούν στην έκκληση για βοήθεια, αλλά και απορρίφθηκε το αίτημα του ενός επιζώντος να του δοθεί άσυλο, χωρίς να προσμετρηθεί το γεγονός ότι είναι θύμα ναυαγίου, στο οποίο έχασε τους δικούς του.

Πρόκειται για τον 51χρονο Κασίμ Κ., τον μεγαλύτερο από την οικογένεια των Ιρακινών που βρίσκονταν στη βάρκα μαζί με άλλο ένα ζευγάρι Ιρακινών, μια οικογένεια Αφγανών, και δύο βοηθούς του διακινητή, που κρατούσαν το τιμόνι.

Ολοι τους, εκτός από τρεις, συνολικά 19 άτομα, πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου ενόσω περίμεναν μάταια το Λιμενικό, το οποίο είχε ειδοποιηθεί από την πρώτη στιγμή από συγγενή τους που βρισκόταν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου. Διαβάστε περισσότερα>>>