Νεκρό προσφυγόπουλο σε επιχείρηση αποτροπής ανοιχτά της Σάμου

Facebook Twitter E-mail Print
Wednesday, January 16, 2019
Νεκρό προσφυγόπουλο σε επιχείρηση αποτροπής ανοιχτά της Σάμου

Συντάκτης: efsyn.gr | 16 Ιανουαρίου 2019

Επίθεση κουκουλοφόρων σε βάρκα με πρόσφυγες, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός τετράχρονου, καταγγέλλουν πρόσφυγες. Για επιχείρηση αποτροπής σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές κάνει λόγο το Ελληνικό Λιμενικό που δηλώνει πως δεν έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη νεκρού. 

Την επίθεση καταγγέλλει η ΜΚΟ Aegean Boat Report με ανάρτησή της στο facebook, όπου περιγράφεται το χρονικό της επίθεσης:

Στις 01:30 τα ξημερώματα της Τρίτης μια βάρκα στην οποία επέβαιναν 54 πρόσφυγες -ανάμεσά τους 24 παιδιά- ξεκίνησε από το Κουσάντασι της Τουρκίας με προορισμό τη Σάμο. Κανένας από τους επιβάτες δεν φορούσε σωσίβιο.

Στις 03:30, όπως αναφέρουν πρόσφυγες που επέβαιναν στο σκάφος σε τουρκικά ΜΜΕ, τους πλησίασε ένα μικρό σκάφος στο οποίο υπήρχαν δύο άνδρες με μαύρες στολές και μάσκες, οι οποίοι τους ανάγκασαν να τους δώσουν το μπιτόνι βενζίνης που υπήρχε στη βάρκα και τους ρυμούλκησαν στις τουρκικές ακτές. Προσπάθησαν, επίσης, να χτυπήσουν το σκάφος για να το βυθίσουν.

Στις 03:40 η κατάσταση έγινε κρίσιμη καθώς η βάρκα άρχισε να μπάζει νερά, επικράτησε πανικός και πρόσφυγες έπεφταν στο νερό. Τότε το σκάφος με τους κουκουλοφόρους απομακρύνθηκε από το σημείο με κατεύθυνση προς Σάμο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των επιβαινόντων.

Διαβάστε περισσότερα>>>