Χιακή Συμπολιτεία: Οι πρόσφυγες ζουν ένα "δράμα" στη Χίο

FacebookTwitterE-mailPrint

Χιακή Συμπολιτεία: Οι πρόσφυγες ζουν ένα "δράμα" στη Χίο

View Original

Μια σχετική ευθύνη στην κυβέρνηση ρίχνει και η δημοτική παράταξη του Δήμου της Χίου «Χιακή Συμπολιτεία», για την ακολουθούμενη πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα, παράλληλα όμως ως απαράδεκτη χαρακτήρισε την Κοινή Δήλωση Τουρκίας – ΕΕ, εγκλωβισμός προσφύγων στα νησιά, απάνθρωπες συνθήκες διαμονής που οδηγεί σε αδιέξοδο, ευνοεί την ακροδεξιά ρατσιστική ρητορική και τον εκφασισμό της κοινωνίας όπως λέει η παράταξη αυτή.
Εδώ θέλουμε να πούμε πως συμφωνούμε, εν μέρει όμως, και αυτό γιατί ναι μεν ένας μικρός αριθμός του κόσμου μπορεί να μην ενοχλείται με κάποιες ελάχιστες ακραίες φωνές, ωστόσο όμως είναι αρκετά έξυπνος ώστε να μη πέφτει στην παγίδα αυτή της ακροδεξιάς.
Αν μουρμουρίζουν κάποιοι στη Χίο, πιο πολύ είναι γιατί αγαπούν – νοιάζονται τους πρόσφυγες και δεν θέλουν να υποφέρουν. Διότι πράγματι ζουν ένα »δράμα» οι άνθρωποι, δεν ξέρουν τι θα γίνουν…
Γιατί εντάξει καλώς έρχονται στα νησιά μας, αλλά πρέπει και να φεύγουν κιόλας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. Η «Χιακή Συμπολιτεία» έχει καθαρή πολιτική διαπίστωση όπως λέει και την γράψαμε, την διατύπωσε και στον αρμόδιο Αν. Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ι. Μουζάλα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο.
Στην ανακοίνωση της αναφέρει και τα εξής: «Ταυτόχρονα δεν θα κουραστούμε να υπογραμμίζουμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης και των (εξαφανισμένων) τοπικών εκπροσώπων της.
Την ίδια στιγμή η δημοτική αρχή εξαντλείται σε διαχειριστικού τύπου συζητήσεις για το κολαστήριο [κέντρο φιλοξενίας] της ΒΙΑΛ.
Από την πρώτη στιγμή (Δεκέμβριος 2015) είχαμε δημόσια επισημάνει ότι η παραχώρηση της ΒΙΑΛ θα οδηγούσε σε απρόβλεπτες καταστάσεις όπως και έγινε.
Τότε η δημοτική αρχή πανηγύριζε για την αγορά του ακινήτου. Αυτή η κοντόφθαλμη πολιτική οδηγεί σε απαράδεκτες καταστάσεις όπως αυτές που ζήσαμε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με μικροπολιτικές πλειοδοσίες, ύβρεις και ευτελισμό των διαδικασιών.»
Βέβαια η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, με την έννοια ότι μικροπολιτικές τις κάνουν και άλλοι, δεν λέει κανείς τους όμως για την «ταμπακιέρα» που είναι η Ε.Ε, αντιθέτως την αγαπούν τόσο πολύ, ας την αρπάξουν την φάπα τους τώρα, γιατί είναι αυτή η κύρια υπεύθυνη για το προσφυγικό ζήτημα, έτσι για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 20/01/2018

Πηγή: chiosnews.gr >>>

Related