Πού βρίσκονται αυτά τα παιδιά, κύριε Μηταράκη;

FacebookTwitterE-mailPrint

Πού βρίσκονται αυτά τα παιδιά, κύριε Μηταράκη;

View Original

astraparis.gr | 11 Μαρτίου 2022

Πού βρίσκονται αυτά τα παιδιά, κύριε Μηταράκη;

Την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, ο astraparis.gr σε δύο ρεπορτάζ του, υπό τους τίτλους «Θρίλερ με νέες αφίξεις προσφύγων – Οκτώ στην Λευκωνιά, 2 στο νοσοκομείο Χίου (φωτό και βίντεο)» και «Εμφανίζονται συνεχώς νέοι πρόσφυγες, το θρίλερ με «εξαφανισμένους» παραμένει (φωτό και βίντεο)» παρουσίασε με οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Χίο και συγκεκριμένα στην περιοχή των Νενήτων.

Και στα δύο ρεπορτάζ καταγράψαμε τις πληροφορίες μας, αλλά και τις δηλώσεις αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος, για την τύχη αυτών των ανθρώπων, ενώ στο δεύτερο ρεπορτάζ μας – στις 9 Μαρτίου 2022 –  διατυπώναμε ευθέως υποψίες για το πού βρίσκονται, χαρακτηρίζοντας μεγάλο αριθμό εξ αυτών ως «εξαφανισμένους».

Είχαμε επισημάνει ότι το Λ.Σ. αρνήθηκε να απαντήσει ή να σχολιάσει τις φωτογραφίες και το βίντεο, που έχει ληφθεί μέσα στο λεωφορείο κατά την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε άγνωστη τοποθεσία του νησιού και φυσικά, όπως μας έδειξαν τα στοιχεία από την δομή καραντίνας στην Λευκωνιά, εκεί έχουν μεταφερθεί συνολικά 19 άτομα. Κανένα, όμως, από τα παιδιά που φαίνονται στην φωτογραφία και στο βίντεο δεν έχει μεταφερθεί στην Λευκωνιά.

Σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, από ρεπορτάζ της Εφημερίδας Συντακτών, με αναφορές και στοιχεία από τα ρεπορτάζ του astraparis.gr, καθώς και ανάρτηση της οργάνωσης Aegean Boat Report, αποκαλύπτεται ότι συνολικά 26 άτομα, μεταξύ δε τούτων και επτά παιδιά (και τα έξι της φωτογραφίας) επαναπροωθήθηκαν από το ελληνικό λιμενικό στην Τουρκία και ανοικτά του Τσεσμέ τους περισυνέλλεξε στις 8 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:15 η τουρκική ακτοφυλακή.

Read more >>>