Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις «Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων»

FacebookTwitterE-mailPrint

Οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις «Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων»

Συντάκτης: samos24.gr | 31 Οκτωβρίου 2018

Προτάσεις για μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης των σχολείων που θα φιλοξενήσουν «Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων» (ΔΥΕΠ), κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που η ίδια προκάλεσε, στη χθεσινή (30-10-2018) συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για μέτρα που αντιστοιχούν σε διαχρονικά προβλήματα των σχολείων, και τα οποία αναδείχθηκαν με έμφαση στις πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων, με αφορμή την λειτουργία ΔΥΕΠ.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις της παράταξης, ο δημοτικός σύμβουλος Κ.Τζίχας υπογράμμισε ότι «το βασικό και κύριο κατά τη γνώμη μας είναι ότι τα παιδιά αυτά, θύματα του πολέμου, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, πρέπει να τα υποδεχθούμε με μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά. Όπως θα θέλαμε να γίνει με τα δικά μας παιδιά αν βρίσκονταν στη θέση τους.

Το τονίζουμε αυτό – επισήμανε – γιατί προτάσεις όπως να πάνε τα προσφυγόπουλα σε κτίρια-γκέτο γιατί «δεν χωρούν τα σχολεία μας»-τη στιγμή που οι ώρες τους δεν συμπίπτουν με το κύριο σχολικό πρόγραμμα,  ή γιατί «είναι εν δυνάμει φορείς ασθενειών»  -τη στιγμή που θα έχουν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις, δεν έχουν καμιά σχέση με την εκπαιδευτική λογική και την στοιχειώδη επιστημονική προσέγγιση του προβλήματος». Διαβάστε περισσότερα>>>

Related