Συνέντευξη Τύπου Δ. Βίτσα - Στοιχεία για τις μεταναστευτικές ροές, τι είπε για τη Μόρια

FacebookTwitterE-mailPrint

Συνέντευξη Τύπου Δ. Βίτσα - Στοιχεία για τις μεταναστευτικές ροές, τι είπε για τη Μόρια

Συντάκτης: lesvosnews.gr | 16 Νοεμβρίου 2018

Τα σημαντικότερα σημεία από την χθεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα κατά την Συνέντευξη Τύπου :
Ο στόχος μας σήμερα είναι να σας δώσουμε μια όσο το δυνατό πληρέστερη εικόνα πάνω στα θέματα που διαχειρίζεται το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στο εξωτερικό. Ελπίζω ότι παρατηρείτε το γεγονός ότι λέω στην «Ευρώπη και στο εξωτερικό» με την έννοια ότι σαν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρώπη δεν τη θεωρούμε εξωτερικό.
Ποια είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης που γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση.
Μέχρι τις 12/11/2018 είχαμε από την 1/1/2018 28.031 αφίξεις. Το ίδιο χρονικό διάστημα μεταφέραμε στην ενδοχώρα 23.014. Τι άνθρωποι είναι αυτοί; Είναι οι άνθρωποι που έχουν κάνει αίτημα διεθνούς προστασίας και είτε έχουν επιτύχει αυτό το αίτημα, είτε έχουν κριθεί ως ευάλωτοι, άρα με βάση την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας μπορούν να έρθουν στην ενδοχώρα.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν γίνει 290 επιστροφές στην Τουρκία με βάση την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και έχουν γίνει και 886 εθελούσιες επιστροφές στις χώρες καταγωγής τους. Δηλαδή είναι οι επιστροφές που παίρνει κάποιος κάποια χρήματα και δέχεται να επιστρέψει στη χώρα του.
Ακόμη, έχουν γίνει με βάση τη συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας 177 οικογενειακές επανενώσεις με πτήσεις charter στη Γερμανία. Ενώ, με βάση αυτή τη συμφωνία έχουν έρθει στην Ελλάδα 4.
Θα πρέπει και εδώ να δηλώσω ότι τα προγράμματα μεταφοράς στην ενδοχώρα είναι συνάρτηση του προγράμματος φιλοξενίας που έχουμε αναπτύξει στην ενδοχώρα. Θα έλεγε κανείς ότι για όσον αφορά το 2018 σήμερα βρισκόμαστε στην 3η φάση του προγράμματος για το 2018. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related