Μ. Χρυσοχοΐδης”Οι ροές δεν είναι μόνο κίνδυνος ή απειλή, είναι και ευκαιρίες”

FacebookTwitterE-mailPrint

Μ. Χρυσοχοΐδης”Οι ροές δεν είναι μόνο κίνδυνος ή απειλή, είναι και ευκαιρίες”

Συντάκτης: ΕΡΤ Β. Αιγαίο | 10 Ιουλίου 2019

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του πρώην Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Οι μεταναστευτικές ροές είναι σύνθετο γεωπολιτικό ζήτημα. Δεν σταματάνε, δεν καταργούνται με διάταγμα. Η Ελλάδα είναι χώρα σε σταυροδρόμι, η γεωπολιτική συντάσσει το παρόν και το μέλλον της. Οι ροές δεν είναι μόνο κίνδυνος ή απειλή. Είναι και ευκαιρίες. Έτσι είναι πάντα η γεωπολιτική. Γι’ αυτό η μεταναστευτική πολιτική είναι εθνική πολιτική, υπεράνω κομματικών ανταγωνισμών. Είναι θέμα ασφάλειας συνόρων, υποδοχής, περίθαλψης και πολιτικών διαχείρισης άμοιρων ανθρώπων που τους  ξεσπιτώνει ο πόλεμος και η κλιματική αλλαγή. Αναρωτιούνται πολλοί γιατί η μεταναστευτική πολιτική εντάσσεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σας το ξεκαθαρίζω. Είναι απλό. Αυτό το Υπουργείο θα γίνει Υπουργείο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Πολίτη. Όλων των δικαιωμάτων. Και η ασφάλεια είναι προϋπόθεση για να υπάρχουν δικαιώματα.

Η Μόρια μας στοιχειώνει. Δεν μας ταιριάζει. Σε κανέναν μας. Ακούμε έντονα τη φωνή των νησιών μας, που είναι πύλες εισόδου. Διαβάστε περισσότερα>>>