Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα επιστρέφουν στην Τουρκία

FacebookTwitterE-mailPrint

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα επιστρέφουν στην Τουρκία

Συντάκτης: lesvosnews.net | 11 Ιουλίου 2019

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο γαλλικό περιοδικό «Nouvelle Observateur»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, κέρδισε τις γενικές εκλογές την Κυριακή 7 Ιουλίου, με το 39,9% των ψήφων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα για τέσσερα χρόνια», γράφει το γαλλικό περιοδικό Nouvel Observateur παραθέτοντας την συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Κυριάκου Μητσοτάκη .

«Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι μια νίκη της Ελλάδας, μια νίκη όλων των πολιτών της Ελλάδας. Δεν ζητώ μια περίοδο χάριτος, επειδή δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε. Η βουλή θα εργαστεί όλο το καλοκαίρι. Οι Έλληνες αξίζουν κάτι καλύτερο κι έχει έρθει η στιγμή να το αποδείξουμε» , υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδος επισημαίνει ότι οι Έλληνες είδαν τη ζωή τους να χειροτερεύει και η μεσαία τάξη καταστράφηκε από την φορολογική επίθεση.

«Το κράτος έγινε πιο αναποτελεσματικό, οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει πριν ακυρώθηκαν και ο συνολικός πολιτικός διάλογος έγινε τοξικός σε τέτοιο βαθμό που τέθηκαν πραγματικά ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα του δημοκρατικού μας συστήματος».

Για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στα Βαλκάνια. Είναι επίσης ένα εξωτερικό σύνορο της Ευρώπης, οπότε θα πρέπει να έχει λόγο στην ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση και την προστασία των συνόρων». Διαβάστε περισσότερα>>>

Related