«Παραγάδι ετοιμασμένο και το τραβάς στην ακτή»

FacebookTwitterE-mailPrint

«Παραγάδι ετοιμασμένο και το τραβάς στην ακτή»

View Original

Συντάκτες: Γ. Παγούδης & Δ. Αγγελίδης | efsyn.gr | 11 Μαρτίου 2022

«Παραγάδι ετοιμασμένο και το τραβάς στην ακτή»

Με αυτή τη φράση -που δεν αποκλείεται να αποτελεί «συνθηματικό» για την προσφιλή παράνομη πρακτική των ελληνικών αρχών- να ακούγεται καθαρά σε βίντεο-ντοκουμέντο, πρόσφυγες από την Παλαιστίνη και χώρες της Αφρικής επαναπροωθήθηκαν την περασμένη Τρίτη από τη Χίο στην Τουρκία. 

Επιχείρηση επαναπροώθησης Παλαιστίνιων και Αφρικανών προσφύγων από τη Χίο στην Τουρκία το πρωί της περασμένης Τρίτης αποκαλύπτει η «Εφ.Συν.», συμπληρώνοντας πληροφορίες και οπτικό υλικό που δημοσιοποίησε την Τρίτη η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα της Χίου «Αστραπάρης» και στοιχεία που έχει προγραμματίσει να δημοσιοποιήσει σήμερα η οργάνωση Aegean Boat Report.

Την ώρα που η κυβέρνηση αλλάζει άρδην τη ρητορική και την πολιτική της και κάνει ό,τι μπορεί για να υποδεχτεί σωστά τους πρόσφυγες από την Ουκρανία, τους «πραγματικούς πρόσφυγες» σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, οι ελληνικές αρχές στα νησιά συνεχίζουν τις παράνομες επιχειρήσεις επαναπροώθησης προσφύγων εξίσου πραγματικών.

Πρόκειται για μια οικογένεια 12 Παλαιστινίων, από τους οποίους τρεις ενήλικες, δύο έφηβοι 16 ετών, έξι μικρά παιδιά και ένα βρέφος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η οικογένεια έφτασε στα Νένητα της Χίου στις 5.20 τα ξημερώματα της Τρίτης, σε μια βάρκα με συνολικά περίπου είκοσι επιβάτες. Σύμφωνα με συγγενείς τους σε ευρωπαϊκή χώρα, που επικοινώνησαν με την «Εφ.Συν.», η οικογένεια έμεινε για σχεδόν τρεις ώρες μαζί με τους υπόλοιπους στα βουνά της περιοχής και στη συνέχεια χωρίστηκε και προχώρησε προς την πόλη.

Διαβάστε περισσότερα >>>