2.163 migrants and refugees in Lesvos

FacebookTwitterE-mailPrint

2.163 migrants and refugees in Lesvos

View Original

stonisi.gr | 12 Ιανουαρίου 2023

2.163 μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο

Οι συνεχιζόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο ανέβασαν στους 2.163 τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε δομές στο νησί. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ διαμένουν 1888 αιτούντες άσυλο. Άλλοι 126 διαμένουν στη δομή στα Μεγάλα Θέρμα στη βόρεια Λέσβο. Τέλος 149 είναι οι διαμένοντες σε διάφορες δομές ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Ο τελευταίος αριθμός που παραμένει πολύ ψηλός κινητοποίησε σήμερα, Πέμπτη την αρμόδια Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη η οποία χωρίς να γνωστοποιήσει το γεγονός ήρθε στη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει δυνατότητες διαχείρισης των συγκεκριμένων παιδιών. Ας σημειωθεί ότι το γεγονός και συγκεκριμένα η εθιμοτυπική επίσκεψη της κ. Βούλτεψη στο Δήμαρχο Μυτιλήνης, διέρρευσε από το γραφείο του Δημάρχου με φωτογραφίες που μοιράστηκαν επιλεκτικά σε τοπικά ΜΜΕ.

Με την αύξηση κατά 35% του αριθμού των αιτούντων άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο τον τελευταίο μήνα, καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα περί «φύλαξης των συνόρων με επιτυχία», την ίδια ώρα που επιμένουν οι καταγγελίες περί επαναπροώθησης προσφύγων στη θάλασσα.

Διαβάστε περισσότερα >>>