10 άτομα συνελλήφθησαν για το κύκλωμα με τις πλαστές γνωματεύσεις στη Σάμο – Ανακοίνωση των Εσωτερικών Υποθέσεων

FacebookTwitterE-mailPrint

10 άτομα συνελλήφθησαν για το κύκλωμα με τις πλαστές γνωματεύσεις στη Σάμο – Ανακοίνωση των Εσωτερικών Υποθέσεων

Keywords

Συντάκτης: ΕΡΤ Β. Αιγαίο | 18 Ιουλίου 2019

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους  αφέθηκε  η νοσηλεύτρια  που είχε οδηγηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση των   ψευδών γνωματεύσεων που δίνονταν σε μετανάστες προκειμένου να  ενταχθούν στις ευάλωτες ομάδες και να ταξιδέψουν στην Ενδοχώρα το ταχύτερο δυνατόν. Επίσης   της επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, απαγόρευση της εξόδου από την χώρα, εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο Αστυνομικό τμήμα και  χρηματική εγγύηση 2000 ευρώ που πρέπει να καταβληθεί ως τις 5 Αυγούστου.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε  και ο μετανάστης που είχε οδηγηθεί στον ανακριτή για την υπόθεση των πλαστών γνωματεύσεων. Συγκεκριμένα πρόκειται για Παλαιστίνιο που είχε στην κατοχή του μία από τις συγκεκριμένες γνωματεύσεις . Επίσης του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η υποχρεωτική εμφάνιση κάθε 5 και 20 του μηνός στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου θα διαμένει. 

Τέλος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε και ο διερμηνέας στον οποίο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα. 

Αύριο στις 12 το μεσημέρι θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο χειρουργός  του ΚΥΤ που κρατείται στην Αστυνομία, στις 3 το μεσημέρι ο άλλος νοσηλευτής που υπηρετεί στο ΚΥΤ  επίσης και τέλος στις 4 το απόγευμα θα απολογηθεί ο νευρολόγος του νοσοκομείου Σάμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι άλλοι  τέσσερις γιατροί που φέρονταν να εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους από  εχθές μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Διαβάστε περισσότερα>>>