Χίος: Νεκρή πρόσφυγας εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή των Καρδαμύλων

FacebookTwitterE-mailPrint

Χίος: Νεκρή πρόσφυγας εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή των Καρδαμύλων

View Original

Συντάκτης: Θοδωρής Πυλιώτης | ertnews.gr | 9 Ιουλίου 2022

Χίος: Νεκρή πρόσφυγας εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή των Καρδαμύλων

Το σώμα μιας γυναίκας εντόπισε η αστυνομία, μετά από κλήση από πολίτη το πρωί της Παρασκευής, 8/7, σε αγροτική περιοχή των Καρδαμύλων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για πρόσφυγα, που άγνωστο είναι πότε έφτασε στο νησί.
Στο σημείο κλήθηκε και ιατροδικαστής από τον οποίο αναμένεται το πόρισμα της νεκροψίας- νεκροτομής για τα αίτια του θανάτου αλλά και το χρόνο που έχασε τη ζωή της η άτυχη γυναίκα.

Πάντως από την αστυνομία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τις 29/6 δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για άφιξη προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή.
Το γεγονός επιβεβαιώνει το θέμα που θέσαμε στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου προχθές Πέμπτη, ότι χρειάζεται να υπάρχει άμεση ενημέρωση για τα συμβάντα και αυτούς που φθάνουν στα νησιά, από Λιμενικό Σώμα και Ελληνική Αστυνομία αλλά και το υπουργείο. Και ότι το συγκεντρωτικό δελτίο τύπου που στο τέλος του μήνα εκδίδει το Υπουργείο για το σύνολο του θέματος προσφυγικό- μεταναστευτικό δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του καθημερινού ρεπορτάζ.
Να σημειώσουμε ότι τόσο για το περιστατικό στις 29/6 στην περιοχή Γιόσωνας, όσο και για το χθεσινό συμβάν δεν έχει εκδοθεί κανένα δελτίο τύπου.

Διαβάστε περισσότερα >>>