Στη Σάμο ο Μητσοτάκης για την παράδοση της παλιάς δομής

FacebookTwitterE-mailPrint

Στη Σάμο ο Μητσοτάκης για την παράδοση της παλιάς δομής

View Original

empros.net | 1 Οκτωβρίου 2021|

Στη Σάμο ο Μητσοτάκης για την παράδοση της παλιάς δομής

Στη Σάμο παραβρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 1 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την παράδοση της παλιάς δομής στο Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Ο Δήμαρχος ζητά από κυβέρνηση την ανάπλαση της περιοχής και την παραχώρηση της χρήσης καθώς ανήκει στον στρατό, ενώ ζητά να δημιουργηθεί στον χώρο αυτό τμήμα του Πανεπιστημίου, ότι ζητήθηκε δηλαδή και για το κατεστραμμένο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας. 

Παράλληλα ο Δήμαρχος ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μεριμνήσει για τα κτίρια που καταστράφηκαν από το σεισμό, ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα στον χωροταξικό σχεδιασμό δεν βοηθούν στην δρομολόγηση έργων για το νησί.

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να κλείσουμε οριστικά τη δομή της ντροπής και ταυτόχρονα να εγκαινιάσουμε επίσημα τη νέα δομή που, όπως δεσμευτήκαμε, δημιουργήθηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εκτός του αστικού ιστού», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο χώρο του πρώην Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η νέα δομή έχει ως σκοπό «να φιλοξενεί προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι θα φτάνουν στη Σάμο έως ότου κριθεί, αξιολογηθεί, αν αυτοί πρέπει να τύχουν καθεστώτος προστασίας. Ή σε περίπτωση που δεν πάρουν άσυλο, να επιστραφούν βάσει των διεθνών συμφωνιών στις χώρες προέλευσής τους ή στην Τουρκία, όπως ορίζει εξάλλου η Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας του 2016».

Διαβάστε περισσότερα >>>