Ο Δήμος Ικαρίας για την Πανσαμιακή Κινητοποίηση στις 7.2.2019

FacebookTwitterE-mailPrint

Ο Δήμος Ικαρίας για την Πανσαμιακή Κινητοποίηση στις 7.2.2019

Συντάκτης: ΕΡΤ Β. Αιγαίο | 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο Δήμαρχος Ικαρίας Σ. Σταμούλος εκφράζοντας την διοίκηση του δήμου αλλά και την πλειοψηφία του Δ.Σ έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την Πανσαμιακή απεργιακή κινητοποίηση στις 7.2.19 για δύο φλέγοντα ζητήματα: Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Υγείας.
"Ο Δήμος Ικαρίας εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη του στον λαό της Σάμου που ξεσηκώνεται με πανσαμιακή απεργιακή κινητοποίηση στις 7.2.2019 για δύο φλέγοντα ζητήματα: Προσφυγικό-Μεταναστευτικό και συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Υγείας.
Προσυπογράφει το κείμενο που εγκρίθηκε ομόφωνα από τους μαζικότερους φορείς της Σάμου (Εργατικό Κέντρο, Ν.Τ ΑΔΕΔΥ , Επιμελητήριο, Εμπορικοί-Ιατρικοί Σύλλογοι, Σωματεία Εργαζομένων Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα, Σύλλογος Πολυτέκνων κλπ) και διεκδικούν :
Για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Να κλείσει ΤΩΡΑ το Hot spot στη Σάμο και στα άλλα νησιά, να μην γίνει κανένα νέο, να απεγκλωβιστούν και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα και στη συνέχεια άμεσα σε όποια χώρα επιθυμούν. Μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου στην ηπειρωτική χώρα, Εκφράζουμε αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες-μετανάστες που ζουν σε άθλιες συνθήκες εντός και πέριξ του hotspot. Να καταργηθεί η απαράδεχτη συμφωνία κυβέρνησης-Ε.Ε-Τουρκίας που εγκλωβίζει αυτούς τους ανθρώπους στα νησιά μας. Όχι στο δηλητήριο του ρατσισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας".

Διαβάστε περισσότερα>>>