Πρόσκληση ενδιαφέροντος από υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για μεταφορά ΚΥΤ ΒΙΑΛ

FacebookTwitterE-mailPrint

Πρόσκληση ενδιαφέροντος από υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για μεταφορά ΚΥΤ ΒΙΑΛ

Συντάκτης: ΕΡΤ Β. Αιγαίο | 13 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση έκτασης στη Χίο, για τις ανάγκες του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και συγκεκριμένα για τη μετεγκατάσταση του υπάρχοντος κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Χίου από τη θέση της ΒΙΑΛ σε νέα θέση, δημοσίευσε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Υπουργείο.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «Λόγω λήξης της σύμβασης παραχώρησης (χρησιδανείου) , της εν λόγω έκτασης, από το Δήμο Χίου καθίσταται αναγκαία η μετεγκατάσταση/μεταφορά του ΚΥΤ σε νέα θέση εντός της νήσου Χίου.
Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ( και αφού εξάντλησε τις δυνατότητες παραχώρησης έκτασης από άλλους δημόσιους φορείς ) προτίθεται να μισθώσει έκταση ή όμορες εκτάσεις στη νήσο Χίο ελάχιστης συνολικής επιφάνειας 39.000 τ.μ. αν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης του Κέντρου/Δομής Φιλοξενίας με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ή 40.000.τ.μ. σε περίπτωση εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας λυμάτων προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και προσωρινή Δομή Φιλοξενίας χωρητικότητας 1500 ατόμων».
Στη συνέχεια αναφέρονται οι ελάχιστες απαιτήσεις της προ μίσθωση έκτασης με πρώτη να μη χαρακτηρίζεται δασική. Διαβάστε περισσότερα>>>

Διαβάστε όλη την Πόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εδώ>>>