Επείγουσα ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά που ήταν παρόντα στο τραγικό συμβάν στη Μόρια

Facebook Twitter E-mail Print
Tuesday, August 27, 2019
Επείγουσα ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά που ήταν παρόντα στο τραγικό συμβάν στη Μόρια

Συντάκτης: lesvosnews.net | 27 Αυγούστου 2019

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το τραγικό γεγονός που συνέβη το Σάββατο στη λεγομένη «ασφαλή ζώνη» στη Μόρια, όπου ένα ασυνόδευτο παιδί έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο ασυνόδευτοι ανήλικοι τραυματίστηκαν.

Η ομάδα ψυχικής υγείας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λέσβο ήδη προσφέρει επείγουσες υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στα παιδιά που ήταν παρόντα σε αυτό το τραγικό συμβάν. Η παροχή άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης σε αυτά τα παιδιά είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εμφανίσουν μετατραυματικό στρες, υψηλά επίπεδα άγχους και άλλες επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

Λόγω της πρόσφατης ραγδαίας αύξησης των αφίξεων, οι οποίες επιβαρύνουν έναν ήδη υπερπλήρη καταυλισμό, η κατάσταση στη Μόρια έχει φτάσει για άλλη μία φορά σε κρίσιμο σημείο. Οι συγκεκριμένες «ασφαλείς» περιοχές που έχουν οριστεί για τους ασυνόδευτους ανήλικους, έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν 160 παιδιά, ωστόσο, προς το παρόν φιλοξενούν περίπου 600. Ο συνολικός πληθυσμός στον καταυλισμό της Μόριας, έχει φτάσει σχεδόν τους 10.000 ανθρώπους, το υψηλότερο ποσοστό από το 2015.

Διαβάστε περισσότερα>>>