Τον «ήρωα του Αιγαίου» αποχαιρέτησαν εκατοντάδες πολίτες στη Μυτιλήνη

FacebookTwitterE-mailPrint

Τον «ήρωα του Αιγαίου» αποχαιρέτησαν εκατοντάδες πολίτες στη Μυτιλήνη

Keywords

Συντάκτης: Στρατής Μπαλάσκας | lesvosnews.net  | 11 Oκτωβρίου 2018

Εκατοντάδες πολίτες της Μυτιλήνης αποχαιρέτησαν  το απόγευμα 11/10/2018  από τον ναό του Αγίου Θεράποντα της πόλης, τον υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο. Το στέλεχος του Λιμενικού Σώματος της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και του καθήκοντος που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθες μετά τα μεσάνυχτα από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 44 ετών.
Τόσο η εκκλησία, όσο και ο γύρω χώρος του μεγάλου ναού, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης, γέμισαν ασφυκτικά από συναδέλφους, φίλους αλλά και απλούς πολίτες που στο πρόσωπο του Κυριάκου «αναγνώρισαν τη δυνατότητα να γίνει ο τόπος και η πατρίδα καλύτερη, φτάνει να παλέψουμε για αυτό», όπως χαρακτηριστικά είπε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, προσερχόμενος στον ναό.

Τον Κυριάκο Παπαδόπουλο αποχαιρέτησαν ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο λιμενάρχης Μυτιλήνης, εκπρόσωπος των πληρωμάτων των σκαφών με τα οποία ο υποπλοίαρχος επιχειρούσε, στενός φίλος του εκ μέρους όλων των φίλων του και τέλος η μητέρα της Δάφνης Μαζαράκη, δημιουργού του ντοκιμαντέρ «4,1 miles», με το οποίο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ως «πρωταγωνιστής» διεκδίκησε το βραβείο Όσκαρ, φέρνοντας την ανθρωπιστική-προσφυγική κρίση στο παγκόσμιο προσκήνιο.

Η ταφή του υποπλοιάρχου έγινε στο Α' Νεκροταφείο Μυτιλήνης, ενώ του αποδόθηκαν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, που έπεσε εν υπηρεσία. Η ταφή έγινε με δαπάνες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου. Διαβάστεπερισσότερα>>>