Στους κατοίκους της Λέσβου το βραβείο «John McCain» - Το παρέλαβαν δύο Πρόσκοποι από το νησί μας

FacebookTwitterE-mailPrint

Στους κατοίκους της Λέσβου το βραβείο «John McCain» - Το παρέλαβαν δύο Πρόσκοποι από το νησί μας

Συντάκτης: lesvosnews.net | 17 Νοεμβρίου 2018

Δύο παιδιά από τη Λέσβο στάθηκαν σήμερα απέναντι στους ισχυρούς του πλανήτη και έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Ο Ξενοφών και ο Γιάννης.

"Σας παρακαλώ μην ξεχάσετε το νησί μας, μην ξεχνάτε ότι είναι άνθρωποι. Είμαστε ακόμα εκεί. Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε με δυσκολίες, αλλά παρακαλώ, μην μας ξεχνάτε ..." είναι ο επίλογος της ομιλίας τους κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χάλιφαξ του Καναδά στην τελετή βράβευσης των κατοίκων της Λέσβου για την προσφορά τους στην προσφυγική κρίση.

"Από τη Λέσβο στείλαμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης. Δείξαμε ότι είμαστε υπερήφανοι για την καρδιά του λαού της Ενωμένης Ευρώπης και τις ηθικές αξίες που αντιπροσωπεύει. Και τώρα είναι καιρός να κοιτάξουμε πίσω και να αξιολογήσουμε τι κάναμε. Είμαστε εδώ για να παραλάβουμε ένα βραβείο που απονέμεται στους ανθρώπους του νησιού μας. Σε όλους τους πολίτες που ήταν αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που δοκιμάστηκαν." τονίζουν σε άλλο σημείο της ομιλίας τους  και προσθέτουν :"Όταν η προσφυγικές ροές κορυφώθηκαν το τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο του 2015 όταν και από τη Λέσβο πέρασαν σχεδόν 700.000 άνθρωποι, οι Πρόσκοποι πέραν της βοήθειας στους πρόσφυγες θεώρησαν καθήκον το ότι πρέπει να εργασθούν στην κατεύθυνση της προστασίας της τοπικής κοινωνίας από τα δηλητήρια της ξενοφοβίας και του ρατσισμού που διαχέονταν στην τοπική κοινωνία. 
Για αυτό και εργάστηκαν μεθοδικά βοηθώντας υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου στην αποκατάσταση κύρια του περιβάλλοντος όπου αυτό πληγώθηκε σοβαρά από τη δημιουργία ανεξέλεγκτων πρόχειρων προσφυγικών καταυλισμών. Δεκάδες Πρόσκοποι ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα από όλη την Ελλάδα βοηθώντας τις υπηρεσίες του Δήμου σε καθαρισμούς κυρίως δημόσιων χώρων." 
 Διαβάστε περισσότερα>>>