Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου: δικαίωμα των προσφύγων οι στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης

FacebookTwitterE-mailPrint

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου: δικαίωμα των προσφύγων οι στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης

View Original

«Είναι άκαρδο με νομικίστικα τερτίπια κάποιοι να παίζουν με τις ζωές ανθρώπων. Πριν να είναι αργά οι αρμόδιοι πρέπει να δώσουν λύση. Η μετατόπιση ευθυνών επιδεικνύει μόνο απανθρωπιά στην συγκεκριμένη περίπτωση», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου· σχετικά με τους 400 πρόσφυγες και μετανάστες στη ΒΙΑΛ που σε εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες διαβιούν σε καλοκαιρινές σκηνές.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει, σημειώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, είναι το δικαίωμα αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων να ζήσουν με στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρέπειας και να μην υπερισχύει σε τέτοιες οριακές καταστάσεις η μικροπολιτική και οι σκοπιμότητες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, διαβιούν περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες στην ΒΙΑΛ, σε καλοκαιρινές σκηνές , εκτεθειμένοι στην πραγματικότητα στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τις βροχές.
Σε κοντινό στρατόπεδο παραμένουν 25 οικίσκοι που προορίζονται για την διαμονή αυτών των προσφύγων-μεταναστών. Όλοι μας παρακολουθούμε ένα κακόγουστο παιχνίδι εις βάρος των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που δεν γίνεται να μας αφήνει αδιάφορους και απαθείς στην ζεστασιά του καναπέ μας.
Είναι άκαρδο με νομικίστικα τερτίπια κάποιοι να παίζουν με τις ζωές ανθρώπων. Πριν να είναι αργά οι αρμόδιοι πρέπει να δώσουν λύση.Η μετατόπιση ευθυνών επιδεικνύει μόνο απανθρωπιά στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το δικαίωμα αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων να ζήσουν με στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρέπειας και να μην υπερισχύει σε τέτοιες οριακές καταστάσεις η μικροπολιτική και οι σκοπιμότητες .

Σκοπιές από τους Χαλκούσους
Την ίδια ώρα συνεχίζουν οι κάτοικοι στο Χαλκειός να φυλάν «σκοπιές» σε παράπηγμα που έχει στηθεί δίπλα στο δρομίσκο που οδηγεί προς το χώρο των σκηνών, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι και οι ιδιοκτήτες των γύρω χωραφιών θα προχωρήσουν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων σε μια προσπάθεια να «μπλοκάρουν» τη στροφή των βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν τα κοντεϊνερ στο χώρο της ΒΙΑΛ

Πηγή: chiosnews.gr >>>