Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών αντιδρά στην ίδρυση ΚΥΤ στην περιοχή

FacebookTwitterE-mailPrint

Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών αντιδρά στην ίδρυση ΚΥΤ στην περιοχή

View Original

Κατηγορηματικά αντίθετος  δήλωσε στην λαϊκή συνέλευση  ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών    με τη δημιουργία στο χωριό αλλά και στο νησί γενικότερα, νέου κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών καθώς και δημιουργία φυλακής για τους παραβάτες.

«Η αλληλεγγύη τόσο στους συνανθρώπους μας που ξεριζώνονται από τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και τη πείνα, όσο και στους συμπατριώτες μας,  λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως έχει αποδείξει πολλές φορές, ο σύλλογός μας, είναι δεδομένη και θα συνεχιστεί όσο και όπως μπορούμε.

Όμως δεν ανεχόμαστε την υποκρισία και την απανθρωπιά της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ καθώς και των υποστηρικτών τους  που δημιουργούν το πρόβλημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης με τους ανταγωνισμούς  και τους πολέμους τους, δημιουργώντας στρατιές απελπισμένων που τους εγκλωβίζουν στα νησιά μας, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης εγκυμονώντας πολλούς κινδύνους για όλους μας, από δίπλα και το οργανωμένο έγκλημα να αυξάνει τα κέρδη του  από την εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικών, πορνείας  κ.λ.π.

Εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε πως αυτοί που μας κλέβουν το ψωμί από το τραπέζι, που κλέβουν τα όνειρα των παιδιών μας και τα ξενιτεύουν για να βρουν μια καλύτερη ζωή, είναι οι ίδιοι που προκαλούν τους πολέμους, την προσφυγιά και την αναγκαστική μετανάστευση. Καλούμε τις γυναίκες του χωριού μας και της Σάμου να ενώσουμε τη φωνή μας με τις γυναίκες όλης της χώρας να αγωνιστούμε για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά και να απαιτήσουμε:

  • Κανένα νέο κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στο χωριό μας και στο νησί μας.
  • Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το νησί μας και να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
  • Όλες οι διαδικασίες ταυτοποίησης και ασύλου ή ότι άλλο χρειάζεται να γίνονται εκεί και στη συνέχεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να δημιουργηθεί ιατρείο μέσαστο υπάρχων κέντρο υποδοχής που θα εξυπηρετεί τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες στη σύντομη διαμονή τους μέχρι να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα.
  • Να παραχωρηθεί το ανενεργό στρατόπεδο «Μοσχονά» στον Δήμο και στη Κοινότητα Μυτιληνιών για την κάλυψη των αναγκών της» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης..

Πηγή: ΕΡΑ Αιγαίου >>>