Λέσβος: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων

FacebookTwitterE-mailPrint

Λέσβος: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων

View Original
Keywords

Απλήρωτοι από το Δεκέμβριο παραμένουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενου στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Οι 265 συμβασιούχοι προσελήφθησαν την 1η του Σεπτέμβρη και 56 από αυτούς εργάζονται στο (ΚΥΤ) της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Μετά από κινητοποιήσεις είχαν πληρωθεί το Νοέμβριο τρεις μισθούς και από το Δεκέμβρη είναι πάλι απλήρωτοι.

«Κινδυνεύουμε να κάνουμε Ανάσταση απλήρωτοι», είπε στο σταθμό μας ο εκπρόσωπος των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΚΥΤ Μόριας.

«Πολλοί συνάδελφοί μας εγκατέλειψαν τις δουλειές τους όταν είδαν τις συνθήκες, ή άλλοιι δεν ήρθαν ποτέ»,  είπε η Κυριακή Σπυροπούλου που προσελήφθη το Δεκέμβρη και δεν έχει πληρωθεί καθόλου. Επιπλέον κοντεύουν να λήξουν οι συμβάσεις των ΣΟΧ και αν δεν κινηθούν οι διαδικασίες θα δημιουργηθεί μεγάλο κενό.

Στη συνάντηση που είχαμε με τον κύριο Βίτσα του ζητήσαμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα πληρωθούμε αλλά οι πληροφορίες μας από τους συναδέλφους μας στη Λέρο λένε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πληρωθούμε μετά την Κυριακή του Θωμά, δηλαδή να κάνουμε Πάσχα με υτις οικογλένειές μας χωρίς καθόλου χρήματα. Τη Μεγάλη εβδομάδα , θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε εκ νέου σε κινητοποιήσεις».

Οι συνθήκες παραμένουν πολύ άσχημες τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους εργαζόμενους «συνθήκες που δοκιμάζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε ο κύριος Σιαμαντζιούρας.

Πηγή: ΕΡΤ >>>