Η Δράση Αστυνομικών ενάντια στο ρατσισμό στο πλευρό των προσφύγων της Λέρου

FacebookTwitterE-mailPrint

Η Δράση Αστυνομικών ενάντια στο ρατσισμό στο πλευρό των προσφύγων της Λέρου

View Original

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου παρέλαβε τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε η «Δράση Αστυνομικών ενάντια στον ρατισμό»:

Το δίκτυο στο λογαριασμό του στο facebook αναφέρει για τους αστυνομικούς ενάντια στο ρατσισμό:

«Και τα λόγια τους τα κάνουν πράξη. Δεκάδες πολύχρωμα σεντόνια, ζεστές κάλτσες και εσώρουχα αγόρασαν και έστειλαν στο ΠΙΚΠΑ για τις ανάγκες των προσφύγων. Η αποθήκη μας γέμισε με χρώματα και τα πρόσωπα με χαμόγελα. Τελικά η αλληλεγγύη μπορεί να νικήσει το σκοτάδι σε αυτό το δύσκολο αγώνα . Από το ΠΙΚΠΑ Λέρου ένα θερμό ευχαριστώ στους δημοκράτες αστυνομικούς»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση και το «πρόγραμμα» της  «Δράσης Αστυνομικών ενάντια στον ρατισμό» στο νησί:

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους πραγματοποιήθηκε από τη συλλογικότητα μας, αυτοδιαχειριζόμενη εκδήλωση-πάρτυ σε πολυχώρο της Αθήνας , τα έσοδα της οποίας και θα διατεθούν για τις ανάγκες των προσφύγων που διαμένουν στη δομή ανοιχτής φιλοξενίας ΠΙΚΠΑ Λέρου , μέσω του Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου. Η εκδήλωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία αφού οι συμμετέχοντες βοήθησαν να συγκεντρωθεί το ποσό των 545 ευρώ , με το οποίο και προβήκαμε στην αγορά σετ σεντονιών και μαξιλαροθηκών καθώς και πλήθος εσωρούχων τα οποία θα διατεθούν στην ανωτέρω δομή. Εκατοντάδες ήταν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι πρωίας , αποδεικνύοντας ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. 

Μετά την επιτυχία του εγχειρήματος η συνέλευση της Δράσης μας, έλαβε απόφαση να μεταβεί αντιπροσωπεία μας στη Λέρο την 11-14/1/2018, για να οργανώσει κι εκεί δράσεις αλληλεγγύης. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

-Πέμπτη 11/1/2018 παράδοση του υλικού που αγοράστηκε στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου(Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου - Leros Solidarity Network) και από κοινού με το τελευταίο διανομή σχολικών ειδών και παιχνιδιών που είχε συγκεντρώσει το Δίκτυο μέσω άλλων προσφορών, στα προσφυγόπουλα που διαμένουν στο ΚΥΤ Λέρου. 

- Παρασκευή 12/1/2018 και από τις 22:00 έως το πρωί διοργάνωση πάρτυ στο καφε-μπαρ Παράδεισος (Paradeisos Cafe) στην παραλία του Βρωμόλιθου, όλα τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών του προσφυγικού πληθυσμού του ΚΥΤ Λέρου και άπορων νοικοκυριών του νησιού. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση τους συναδέλφους μας , τους εργαζόμενους σε δομές για τους πρόσφυγες, τους αλληλέγγυους και τους κατοίκους του νησιού, για να διασκεδάσουν μέχρι πρωίας για καλό σκοπό. 

 

 

Πηγή: Left.gr >>>