Ανακοινώσεις ενάντια στην απέλαση 19 χρονου Σύριου από τη Ρόδο

FacebookTwitterE-mailPrint

Ανακοινώσεις ενάντια στην απέλαση 19 χρονου Σύριου από τη Ρόδο

Να σταματήσουμε την απέλαση του Αχμέτ Σατούφ!

Καταγγέλλουμε τη σύλληψη του 19χρονου Σύριου Αχμέτ Σατούφ, μαθητή του 2ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, μετά την ανακοίνωση της δεύτερης απορριπτικής απόφασης για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Ο Αχμέτ Σατούφ κατάγεται από το μαρτυρικό Χαλέπι που ισοπεδώθηκε τα τελευταία χρόνια από τις βόμβες του συριακού εμφύλιου. Το Χαλέπι έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πεδίο βολής και σήμερα είναι σχεδόν ακατοίκητο.

Ο Αχμέτ Σατούφ βρίσκεται στα Κρατητήρια Ρόδου, στον ίδιο χώρο όπου ο ίδιος βοηθούσε μαζί με την Ομάδα ΟΑΣΙΣ, τους τελευταίους μήνες στις μεταφράσεις κατά τη διάρκεια διανομής ειδών πρώτης ανάγκης σε άλλους πρόσφυγες. Βρίσκεται μόνος του στην Ελλάδα καθώς κάποιοι φρόντισαν να «εγκλωβιστεί» στη Ρόδο, όταν η υπόλοιπη οικογένεια είχε αναχωρήσει στη Γερμανία.

Η ελληνική κυβέρνηση, πιστή στις συμφωνίες Ε.Ε.-Τουρκίας, στέλνει έναν νέο άνθρωπο πίσω στην Τουρκία, σε μια χώρα που δεν είναι ασφαλής ούτε για τους κατοίκους της.

Οι άνθρωποι δεν είναι κρατούμενοι, η μετακίνηση πληθυσμών δεν είναι έγκλημα αλλά απόρροια των πολέμων -οικονομικών και στρατιωτικών- της Δύσης, η εμμονή στην πολιτική της Ευρώπης-φρούριο και στους φράχτες της γεννά εξαθλίωση και θανάτους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΑ!

ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΡΟΔΟΥ ΟΑΣΙΣ

http://oasisrhodes.blogspot.gr || #OasisRhodes

 

ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ | Δωδεκάνησα, 02/12/2017

Να σταματήσουν οι απελάσεις!

Με αφορμή τη σύλληψη μετά την δεύτερη απορριπτική απόφαση για χορήγηση πολιτικού ασύλου του Αχμέτ Σατούφ, μαθητή της Β’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ρόδου δηλώνουμε τα εξής:

Μέσα σε αυτό το κρεσέντο αυταρχισμού και απανθρωπιάς, κάθε δημοκρατικός πολίτης πρέπει να καταδικάσει τις αποφάσεις απέλασης ανθρώπων που έχουν ξεριζωθεί εξαιτίας των πολέμων που η Δύση δημιουργεί.

Ο Αχμέτ Σατούφ, όπως και κάθε νέος που κινδυνεύει με απέλαση στην Τουρκία, θα βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο της θανάτωσης καθώς:

- αρνήθηκε να υπηρετήσει το φασιστικό καθεστώς της Συρίας

- αρνήθηκε να πάρει τα όπλα και να τα στρέψει εναντίον των αδελφών του

- ταξίδεψε κρυφά με όραμα μια καλύτερη ζωή

- δεν υπέγραψε δηλώσεις μετανοίας όταν του ζητήθηκε στην Ελλάδα

 

Να σταματήσουμε τις απελάσεις!

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων!

Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος!

 

ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

http://dodecanesesolidarity.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/groups/DodecaneseSolidarity