Ανάβουν φωτιές οι μόνιμες προσλήψεις στα ΚΥΤ

FacebookTwitterE-mailPrint

Ανάβουν φωτιές οι μόνιμες προσλήψεις στα ΚΥΤ

View Original
Keywords

stonisi.gr | 8 Μαρτίου 2022

Ανάβουν φωτιές οι μόνιμες προσλήψεις στα ΚΥΤ

Χωρίς μοριοδότηση ή οποιαδήποτε αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες θέσεις εργασίας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, απολύονται μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας δεκάδες εργαζόμενοι στα ΚΥΤ της χώρας μας, όπως καταγγέλουν στο «Ν» συμπολίτες μας που εργάζονται στη δομή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρει ο κος Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Φιλοξενείας από το 2017, με την ειδικότητα του οδηγού (ΔΕ κατηγορία), η κυβέρνηση και το Υπουργείο, πετά τους εργαζόμενους στο δρόμο σαν τρίχα από ζυμάρι, στις 30 Απριλίου  χωρίς να τους δίνει τουλάχιστον τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση ώστε να έχουν κάποιες περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν. 

«Εγώ και δεκάδες ακόμη συνάδελφοί μου, συνολικά 45 εργαζόμενοι από τη Λέσβο, είχαμε προσληφθεί με την προκύρηξη ΣΟΧ2/2017 μέσω ΑΣΕΠ. Αρχικά ήταν μία 8μηνη σύμβαση εργασίας, η οποία στη συνέχεια ανανεώθηκε πολλές φορές, με δεδομένο ότι καλύπτονταν σοβαρές ανάγκες στα ΚΥΤ και οι υπηρεσίες μας ήταν απαραίτητες. 

Τώρα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προχωρά σε νέο διαγωνισμό για μόνιμες θέσεις εργασίας χωρίς να μας λαμβάνει υπόψη και χωρίς να αναγνωρίζει τις υπηρεσίες μας, ώστε να δοθεί κάποια επιπλέον μοριοδότηση». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοιους διαγωνισμούς του δημοσίου, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, στην περίπτωση του Βοήθεια στο Σπίτι και στην περίπτωση των εργαζομένων καθαριότητας στους Δήμους της χώρας μας, αναγνωρίσθηκε η προϋπηρεσία και δόθηκε επιπλέον μοριοδότηση στους ανθρώπους αυτούς ώστε να προηγηθούν στην κάλυψη των θέσεων εργασίας. 

Διαβάστε περισσότερα >>>