Αθάνατος! «Ενσάρκωσε την αυταπάρνηση, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το λιμενικό σώμα»

FacebookTwitterE-mailPrint

Αθάνατος! «Ενσάρκωσε την αυταπάρνηση, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη που έδειξε όλο το λιμενικό σώμα»

Keywords

Συντάκτης: Ανθή Παζιάνου | emprosnet.gr | 12 Οκτωβρίου 2018

Στο σκάφος του, το πανθομολογούμενα θρυλικό πια ΠΛΣ 602 με το οποίο σώθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες στη διάρκεια της κορύφωσης της ανθρωπιστικής κρίσης το Λιμενικό Σώμα αποχαιρέτησε χτες το μεσημέρι στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, καταπώς του άξιζε, τον κυβερνήτη του σκάφους Υποπλοίαρχο Κυριάκο Παπαδόπουλο. Το σύνολο των ανδρών του Σώματος στο νησί, με αγήματα που απέδιδαν τιμές, άνδρες των ξένων ευρωπαϊκών δυνάμεων της Frontex από τα σκάφη τους, τα σκάφη όλα στο λιμάνι ακόμα και αυτά του πολεμικού και του εμπορικού ναυτικού με μεσίστιες σημαίες και χαιρετιστήριους συριγμούς απέδιδαν τιμές στη σορό του εμβληματικού στελέχους του Λιμενικού Σώματος. Αυτού που όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από όλους απέδωσε την εικόνα της Ελλάδας που μάχεται και νικά στη διάρκεια της κρίσης. Του υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου που έφυγε ξαφνικά στα 44 του χρόνια την Τετάρτη τα χαράματα.

Παρούσα στην τελετή που ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα και τον εθνικό ύμνο από όλους τους παρευρισκόμενους η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Αλλά και η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου στην οποία αποδόθηκαν επίσης τιμές.
Από τον περίκλειστο χώρο του λιμανιού η σορός του υποπλοιάρχου οδηγήθηκε στο ναό του Αγίου Θεράποντα όπου και στις 4,30 εψάλη η εξόδιος ακολουθία. Μοτοσυκλέτες Harley Davidson με τους αναβάτες τους (o Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν μέλος της Λέσχης Harley Davidson στη Μυτιλήνη) συνόδευσαν, πορευόμενοι στο ναό, το φίλο τους.

Με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και ιδιαίτερα με τα πληρώματα των σκαφών μίλησαν επί μακρόν ο αναπληρωτής Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και ο πρώην Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Διαβάστε περισσότερα>>>