«Καμπανάκι» των νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό - Στο τραπέζι και ο ΦΠΑ

FacebookTwitterE-mailPrint

«Καμπανάκι» των νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό - Στο τραπέζι και ο ΦΠΑ

Συντάκτης: Αντώνης Αντζολέτος | newpost.gr | 15 Νοεμβρίου 2018

Η εικόνα που παρουσιάζουν τα νησιά του Αιγαίου, που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν κινητοποιήσει όλο το τελευταίο διάστημα τους 6 βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ από τα Δωδεκάνησα, τη Λέσβο, τη Σάμο και τη Χίο.

Σε μια προεκλογική περίοδο η πίεση είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού το προσφυγικόαναμένεται να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα με τον χειμώνα να έρχεται και προβλήματα να διογκώνονται μέρα με τη μέρα.

Καλά πληροφορημένες πηγές τόνιζαν στο newpost.gr πως οι επαφές των βουλευτών με τον Δημήτρη Βίτσα είναι πολύ συχνές προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα, αλλά και να μεταφερθούν τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής. Πριν από περίπου 20 ημέρες την πόρτα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής πέρασαν οι Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Σεβαστάκης, Δημήτρης Γάκης, Γιώργος Πάλλης, Ανδρέας Μιχαηλίδης και Ηλίας Καματερος, ενώ σε συνεχή συνεννόηση με τον υπουργό βρίσκεται ο καθένας τους ξεχωριστά.

Ήδη για τη Σάμο οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο στόχος είναι η μεταφορά 2.000 ατόμων από το νησί, αλλά και η μετεγκατάσταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε μη αστική περιοχή. Χαρακτηριστικό της αγωνίας που υπάρχει είναι η επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει για το θέμα ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαβάστε περισσότερα>>>