«Να νικήσει ο δίκαιος αγώνας των νησιωτών»

FacebookTwitterE-mailPrint

«Να νικήσει ο δίκαιος αγώνας των νησιωτών»

View Original

stonisi.gr | 6 January 2022

«Να νικήσει ο δίκαιος αγώνας των νησιωτών»

Με ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» χαιρετίζει τις σημερινές κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Χίο αναφέροντας τα εξής:

«Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Χίου και της Λέσβου που απέτρεψαν την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων στο δύο νησιά. Ωστόσο ο αγώνας συνεχίζεται, τίποτα δεν θα έχει κερδηθεί αν δεν ανατραπεί η αντιπροσφυγική πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε.

1. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ρατσιστική και απάνθρωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ελληνικών κυβερνήσεων που έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο σε ένα απέραντο νεκροταφείο προσφύγων. Να σταματήσουν άμεσα οι επαναπροωθήσεις. 
2. ΟΧΙ στην δημιουργία κλειστών αλλά και ανοιχτών στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων-τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. 
3. Οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προσφυγικά κύματα, είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η φτωχοποίηση των πληθυσμών και η περιβαλλοντική κρίση: η προσφυγιά είναι πρόβλημα πρώτα και κύρια για τους ίδιους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 
4. Ο λαός μας έζησε και συνεχίζει να βιώνει την προσφυγιά και τον ξενιτεμό στο πετσί του. Οι πρόσφυγες είναι αδέλφια μας και αγωνιζόμαστε για την ομαλή ενσωμάτωσή τους στις πόλεις και τα χωριά μας με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις για όσους το επιθυμούν. Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και ελεύθερη - νόμιμη μετακίνηση προς τους τελικούς προορισμούς για όσους θέλει να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/