Νέα ερωτήματα για τα κονδύλια του Προσφυγικού

FacebookTwitterE-mailPrint

Νέα ερωτήματα για τα κονδύλια του Προσφυγικού

Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης | efsyn.gr | 29 Οκτωβρίου 2018

Γκρίζες περιοχές στη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό επισημαίνει το Ποτάμι, μελετώντας τις συμβάσεις που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ύστερα από γραπτό ερώτημα που κατέθεσε το κόμμα στις 24 Σεπτεμβρίου.

Οπως επισημαίνει το Ποτάμι σε αναλυτική ανακοίνωση, η πλειονότητα των συμβάσεων έχουν γίνει με απευθείας ανάθεση, με διαπραγμάτευση με δημοσίευση προκήρυξης και άλλοτε χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, και με πρόχειρους διαγωνισμούς, συχνά χωρίς να προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα της σύμβασης.

Η πλειονότητα των συμβάσεων κάθε περιοχής καταλήγει στις ίδιες εταιρείες, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για τυχόν ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, προκειμένου να εξακριβωθεί η εκτέλεση του έργου σύμφωνα με τις συμφωνημένες προδιαγραφές.

Αν και οι απελπιστικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα νησιά οφείλονται κατά κύριο λόγο στις ευρωπαϊκές πολιτικές κλειστών συνόρων και εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα, και μάλιστα στα νησιά, σύμφωνα με την πρακτική του γεωγραφικού περιορισμού που έχει επιβάλει η ευρωτουρκική συμφωνία και έχει συνομολογήσει η ελληνική κυβέρνηση, εντούτοις ο τρόπος της διάθεσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό γεννά ερωτήματα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Refugees & Migrants
/
Refugees & Migrants
/
Refugees & Migrants
/
Centers & Facilities
/
Refugees & Migrants
/
Humanitarian Governance
/
Centers & Facilities
/