Βίτσας-Ρήγας: Όλοι οι έλεγχοι της ΕΕ βεβαιώνουν ότι δεν έγινε διασπάθιση στα κονδύλια για τους μετανάστες

FacebookTwitterE-mailPrint

Βίτσας-Ρήγας: Όλοι οι έλεγχοι της ΕΕ βεβαιώνουν ότι δεν έγινε διασπάθιση στα κονδύλια για τους μετανάστες

Συντάκτης: ΑΠΕ-ΜΠΕ | 29 Οκτωβρίου 2018

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσαν, τόσο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, κατηγορώντας την ότι ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα ισχυριζόμενη κακοδιαχείριση στα κονδύλια της ΕΕ, αλλά και ότι υιοθετεί μια ακροδεξιά ρατσιστική πολιτική.

«Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σας εκθέτουν για τα κονδύλια. Προδίδουν άγνοια ή συνειδητή συκοφάντηση, ή συνειδητή υπέρ-απλούστευση. Δεν είναι θέμα λογιστικής προσέγγισης. Οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί είναι ανοιχτοί για τις οσμές των δήθεν σκανδάλων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας, απαντώντας στους επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ.

Όπως είπε, με βάση το τελευταίο επικαιροποιημένο πενταετές πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας, από την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 561 εκ. ευρώ, έχουν εκταμιευτεί ως τώρα 164 εκ. ευρώ, ενώ «η τακτική και η έκτακτη χρηματοδότηση υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή». 

Ταυτόχρονα, ο κ. Βίτσας κατέθεσε αναλυτικά το σύνολο των κονδυλίων με τις συγκεκριμένες δράσεις, τονίζοντας ότι είναι στη διάθεση όλων των κομμάτων για να ελέγξουν τα στοιχεία, ενώ σημείωσε ότι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δόθηκε ένα ποσό ύψους 605 εκ. σε διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ για παροχή υπηρεσιών, το οποίο θα φθάσει μέχρι τέλος του χρόνου στα 650 εκ ευρώ.  Διαβάστε περισσότερα>>>