«Η Μόρια είναι ο Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής»

FacebookTwitterE-mailPrint

«Η Μόρια είναι ο Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής»

Συντάκτης: Θράσος Αβραάμ | stonisi.gr | 18 Οκτωβρίου 2019

Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με Ευρωβουλευτές στη Μόρια καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση «που σε τρεις μήνες έκανε τη Μόρια των 5681 κατοίκων μόρια της ντροπής των 14.000. Χωρίς προοπτική απεγκλωβισμού».

«Η Μόρια είναι ο Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής»

Στον καταυλισμό της Μόριας βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή και τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργο Ψυχογιό, το βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού, τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη, τον πρώην βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάλλη και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί και ο Ευρωβουλευτής των Podemos της Ισπανίας Μιγκέλ Ούρμπαν Κρέσπο που μαζί με τον κ. Αρβανίτη εκπροσώπησαν το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Οι παραπάνω ενημερώθηκαν από τα στελέχη του ΚΥΤ για την επικρατούσα σήμερα κατάσταση στη Μόρια που ας σημειωθεί ότι ξεπέρασε πλέον και επίσημα τους 14.000 φιλοξενουμένους. Μετά την ενημέρωση περιόδευσαν μέσα στον καταυλισμό ενώ επισκέφθηκαν και τη λεγόμενη «ζούγκλα» το χώρο των κτημάτων που έχουν καταληφθεί και όπου ζουν σήμερα περίπου 9.000 άνθρωποι. Επίσης είχαν συνάντηση με τους εργαζομένους στον καταυλισμό καθώς και με ένστολους που εργάζονται σε υπηρεσίες στον καταυλισμό».

Διαβάστε περισσότερα>>>