Ξενοφοβικές μουτζούρες

Facebook Twitter E-mail Print
Monday, October 28, 2019
Ξενοφοβικές μουτζούρες

Συντάκτης: stonisi.gr | 28 Oκτωβρίου 2019

Ανήμερα της εθνικής επετείου ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου προκαλεί πανελλήνιο σάλο ταυτίζοντας τον ηρωισμό των Ελλήνων στον αντιφασιστικό αγώνα με την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση. Άμεση αντίδραση της «Συμπαράταξης Πολιτών».

Δυο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Περιφερειάρχης ο Κώστας Μουτζούρης συνεχίζει να θεωρεί ότι εκλέχτηκε για να ασκεί καθήκοντα Υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής και πέραν τούτου ουδέν.

Σήμερα προκαλώντας πανελλήνιο σάλο, με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο κ. Μουτζούρης ανέφερε: «Η Κυβέρνηση μας οφείλει ένα νέο ΟΧΙ στη νέα εισβολή. Βόρειο Αιγαίο 28.10.2019». Αναφερόμενος προφανώς στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. Ανάλογες δηλώσεις πραγματοποίησε και σε τοπικά ΜΜΕ μετά το τέλος της σημερινής παρέλασης.

Το ερώτημα βέβαια τίθεται και απάντηση δεν λαμβάνει. Εκτός από το ακροατήριο του στο Facebook ο κ. Μουτζούρης γιατί δεν σπεύδει να πει κατ’ ιδίαν στα κυβερνητικά στελέχη τι πρέπει να κάνουν. Από τη συνάντηση των περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό στις αρχές Σεπτεμβρίου απείχε συμμετέχοντας σε μια μάζωξη που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει οιαδήποτε άλλη στιγμή. Απείχε και από τη συνάντηση την περασμένη Παρασκευή με το συντονιστή για το προσφυγικό Υφυπουργό Άμυνας που επισκέφθηκε τόσο τη Λέσβο όσο και τη Χίο και τη Σάμο.

Διαβάστε περισσότερα>>>