Στάση εργασίας την Τετάρτη από τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου

Facebook Twitter E-mail Print
Tuesday, February 5, 2019
Στάση εργασίας την Τετάρτη από τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου

Συντάκτης: efsyn.gr | 5 Φεβρουαρίου 2019

Πανελλαδική στάση εργασίας προκηρύσσει για την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, ενώ καταγγέλλει νέες καθυστερήσεις πληρωμών και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων καθαριότητας από τις αρχές του 2019.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι οι περίπου 350 συμβασιούχοι της υπηρεσίας παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες, εξαιτίας της νέας διαδικασίας πληρωμής της μισθοδοσίας μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή της νέας διαδικασίας πληρωμής και δεν έχει αποσαφηνιστεί πότε θα καταβληθεί ο μισθός του Δεκεμβρίου. Επισημαίνουν επίσης ότι δεν έχει βρεθεί μεταβατική και συνεπής λύση για την καθαριότητα των γραφείων και των κλιμακίων της υπηρεσίας σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε ανθυγιεινές συνθήκες τόσο οι ίδιοι όσο και οι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ ενημερώνουν ότι πριν μερικές ημέρες έληξαν και οι συμβάσεις φύλαξης των δομών της Υπηρεσίας, γεγονός που προσθέτει εμπόδια στην εξυπηρέτηση προσφύγων και κοινού. Διαβάστε περισσότερα>>>