289 εκατ. στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Facebook Twitter E-mail Print
Friday, December 21, 2018
289 εκατ. στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες

Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης | efsyn.gr | 21 Δεκεμβρίου 2018

Εκτακτη χρηματοδότηση 289 εκατομμύρια ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ανάγκες της διαχείρισης του προσφυγικού στην Ελλάδα, προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα φιλοξενίας σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία, να εξασφαλιστούν επαρκείς συνθήκες των κέντρων υποδοχής της ενδοχώρας, να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο και να ενισχυθούν τα μέσα προφύλαξης των προσφύγων από τη χειμωνιάτικη κακοκαιρία.

Εκτακτη χρηματοδότηση εγκρίθηκε και για άλλες χώρες πρώτης υποδοχής: 6,8 εκατομμύρια ευρώ στην Κροατία για την ενίσχυση του συνοριακού ελέγχου, 5,3 στην Ιταλία για ένα πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας των θυμάτων εμπορίας στην περιοχή του Πιεμόντε και 3,1 στην Κύπρο για να αναβαθμίσει και να καταστήσει πλήρως λειτουργικό το προσωρινό κέντρο υποδοχής «Πουρνάρας».

Από τα 289 εκατομμύρια που δίνονται για την Ελλάδα, 190 εκατομμύρια διατίθενται στην Υπατη Αρμοστεία για να συνεχιστεί το πρόγραμμα φιλοξενίας σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία, στο οποίο περιλαμβάνεται το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων μέσω προπληρωμένων τραπεζικών καρτών. Διαβάστε περισσότερα>>>