Προβάλλονται 32 ταινίες μικρού μήκους από και για τους πρόσφυγες

Facebook Twitter E-mail Print
Thursday, October 25, 2018
Προβάλλονται 32 ταινίες μικρού μήκους από και για τους πρόσφυγες

Συντάκτης: efsyn.gr | 25 Οκτωβρίου 2018

Νίκος Βούτσης

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή 32 ταινιών μικρού μήκους που δημιούργησαν εθελοντές και πρόσφυγες σε Αττική και Λέσβο, στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης για το προσφυγικό «Home New Home», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΨΗΠΤΕ. Οι ταινίες αυτές θα προβληθούν στο Ινστιτούτο Γκέτε στην Αθήνα στις 29, 30 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου, καθώς και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Το γεγονός παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, παρουσία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Νίκου Βούτση.

Στη συνέντευξη παρέστησαν ο υφυπουργός ΥΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος, μέλη του Κοινοβουλίου, στελέχη του ΥΨΗΠΤΕ, ο αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Φιλίπ Λεκλέρκ, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Χρήστος Καπάταης, ο υπεύθυνος της δράσης «Home New Home» Κώστας Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια που στήριξαν την δράση καθώς και ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου του χωριού της Μόριας στη Λέσβο Γιώργος Κωφόπουλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, «οι πρόσφυγες αισθάνονται αθέατοι στον τόπο μας γιατί η ίδια η κουλτούρα της Ευρώπης δεν έχει φτάσει στο σημείο να αναγνωρίζει τις ευθύνες της για το ζήτημα, με συνέπεια να μην έχει περάσει στους πολίτες η αντίληψη ότι η συνύπαρξη αποτελεί βασική αξία της πολυπολιτισμικής διαμόρφωσης όπως και άλλων αξιών που συγκρότησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση». Διαβάστε περισσότερα>>>