Νεκρό πεντάχρονο αγοράκι στο Καρά Τεπέ σε τροχαίο

FacebookTwitterE-mailPrint

Νεκρό πεντάχρονο αγοράκι στο Καρά Τεπέ σε τροχαίο

Θρήνος στον Καρά Τεπέ - Νεκρό προσφυγόπουλο σε τροχαίο | Emprosnet.gr | 23 Φεβ. 2018

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ένα πεντάχρονο ασυνόδευτο παιδάκι στην Εθνική Μυτιλήνης-Παναγιούδας. Θρήνος στον Καρά Τεπέ, καθώς πριν από λίγη ώρα, έγινε γνωστό πως ένα παιδάκι ηλικίας –σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- μόλις πέντε ετών παρασύρθηκε στο ύψος του κτηρίου «πρώην Χαϊτόγλου» από διερχόμενο αυτοκίνητο που διέσχιζε την εθνική Μυτιλήνης-Παναγιούδας. Το άτυχο παιδί, ήταν ασυνόδευτο όταν βγήκε από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πιθανόν κατευθύνονταν προς το γνωστό σούπερ μάρκετ που βρίσκεται δίπλα από το Κέντρο.

Οι πληροφορίες από το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου διεκομίσθη, λένε δυστυχώς ότι κατέληξε. Το σοκ είναι μεγάλο όπως γίνεται αντιληπτό στον καθέναν μέσα στον καταυλισμό αυτή τη στιγμή, ωστόσο είναι σαφές πως το συγκεκριμένο ατύχημα, με την τεράστια κινητικότητα που επικρατεί στην περιοχή που διασχίζει σε κάθε περίπτωση μία Εθνική, είχε προαναγγελθεί πολλάκις…

Πηγή: Emprosnet.gr >>>

Τραγωδία στη Μυτιλήνη ! 5χρονο αγοράκι νεκρό στις ρόδες αυτοκινήτου... | Lesvosnews.net | 23 Φεβ. 2018

Νεκρό ανασύρθηκε από τις ρόδες αυτοκινήτου που το παρέσυρε στις 3 περίπου σήμερα το μεσημέρι, πεντάχρονο αγοράκι, προσφυγόπουλο Συριακής καταγωγής. Το δυστύχημα συνέβη επί της κεντρικής επαρχιακής οδού Μυτιλήνης – Μανταμάδου, στο ύψος του καταυλισμού του Καρά Τεπέ όπου διέμενε το άτυχο παιδί με την εννεαμελή οικογένεια του.
Το πεντάχρονο άτυχο παιδί είχε βγει από τον καταυλισμό μόνο του χωρίς συνοδό και παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο όταν προσπάθησε να περάσει κάθετα τον πολυσύχναστο κεντρικό οδικό άξονα της ανατολικής Λέσβου, προκειμένου να μεταβεί σε κάποια από τις πολλές άτυπες δομές που λειτουργούν μη κυβερνητικές οργανώσεις στην περιοχή γύρω από τον μεγάλο δημοτικό καταυλισμό. Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου μεταφέρθηκε διαγνώσθηκε και τυπικά ο θάνατος του.
Ας σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, δεν υπάρχει δυνατότητα νόμιμης διάβασης πεζών από το ένα σημείο του δρόμου στο άλλο και τέλος δεκάδες αυτοκίνητα εργαζομένων στον καταυλισμό ή απασχολουμένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις παρκάρουν από τη μια κι την άλλη μεριά δημιουργώντας πολύ κακές συνθήκες ορατότητας σε διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων.

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ  - ΜΠΕ

Πηγή: lesvosnews.gr >>>

Η Υ.Α. εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο αγοριού στη Λέσβο από αυτοκινητιστικό ατύχημα

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την είδηση του θανάτου ενός 5χρονου αγοριού από τη Συρία, αφού χτυπήθηκε από αυτοκίνητο  έξω από το κέντρο υποδοχής στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, το οποίο φιλοξενεί 1.200 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.  Το αγόρι υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού.

Προσφέρουμε τη στήριξή μας στα μέλη της οικογένειας του αγοριού και παραμένουμε στη διάθεση των αρχών για να παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια.

Πηγή: unhcr.gr >>>