Άλλα λόγια από Μηταράκη, στην εξέδρα η μπάλα για την θλιβερή εγκύκλιο

FacebookTwitterE-mailPrint

Άλλα λόγια από Μηταράκη, στην εξέδρα η μπάλα για την θλιβερή εγκύκλιο

View Original

astraparis.gr |25 Νοεμβρίου 2021|

Άλλα λόγια από Μηταράκη, στην εξέδρα η μπάλα για την θλιβερή εγκύκλιο

Για την περιβόητη εγκύκλιο περί του ασύλου, που έστελνε όλους τους αιτούντες άσυλο στα νησιά και στον Έβρο, την… διάψευσή της και την επανάληψή της στην ορθή εκδοχή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης δεν είχε βγάλει άχνα, τι να έλεγε άλλωστε.

Σήμερα, Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021, αποφάσισε να απαντήσει στους βουλευτές και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που του έσυραν τα εξ αμάξης, αλλά επειδή δεν είχε κάτι να πει (περί της εγκυκλίου η μπάλα στην εξέδρα) αναλώνεται στην επανάληψη του αφηγήματός του, ως κατωτέρω

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε αποφασιστικά το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, πρόβλημα που γιγαντώθηκε με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, ειδικά για την ακριτική Ελλάδα, την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, 2015-19. 

Πλέον, οι ροές είναι μειωμένες κατά 90% σε σχέση με το 2019. Οι δομές, σε όλη τη χώρα, περιορίστηκαν σε 35 από 121. Οι νέες κλειστές / ελεγχόμενες δομές αντικαθιστούν τις απαράδεκτες, ανοικτές δομές των ημερών ΣΥΡΙΖΑ.  

Στα νησιά μας, θυμίζω, η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτύχει την γενναία αποσυμφόρηση τους.  

Ειδικότερα, ενώ τον Ιούλιο του 2019 βρίσκονταν 17.057 πολίτες τρίτων χωρών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ήτοι το 20% του συνόλου των ΠτΧ στη χώρα, σήμερα φιλοξενούνται σε αυτά 3.851 (10% του συνόλου της χώρας). Άρα μειώθηκαν και οι διαμένοντες και το ποσοστό αυτών που είναι στα νησιά. Επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν τα νησιά μας αποθήκες ψυχών, δεν είναι πλέον και δεν θα ξαναγίνουν.  

Διαβάστε περισσότερα >>>