«Στο πόδι» οι Μοριανοί για αποσυμφόρηση

FacebookTwitterE-mailPrint

«Στο πόδι» οι Μοριανοί για αποσυμφόρηση

View Original

«Ας το κάνουν κλειστό κέντρο κράτησης», λέει στο «Ε» ο πρόεδρος του χωριού.

Μετά τα τελευταία επεισόδια που έλαβαν μέρος στο Κέντρο της Μόριας, τα δακρυγόνα που έπεσαν, τις συλλήψεις, τον πετροπόλεμο και τις φωτιές, οι κάτοικοι της Μόριας ξεσηκώνονται οργανώνοντας κινητοποίηση την Τετάρτη 26 Ιουλίου το πρωί από την Επάνω Σκάλα έως τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Θέλω να τονίσω ότι καλούμε όλους τους φορείς, και ιδιαίτερα τον δήμαρχο, την περιφερειάρχη και τους βουλευτές, που δεν θέλουμε να έρθουν οι εκπρόσωποί τους, αλλά οι ίδιοι. Η κατάσταση πρέπει να αλλάξει», λέει στο «Ε» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νίκος Τρακέλλης. «Καλούμε όλο το νησί να συμπαρασταθεί μαζί μας, μπορεί να είμαστε οι πρώτοι αποδέκτες των προβλημάτων, αλλά αυτά αγγίζουν όλο το νησί», προσθέτει. Ο κ. Τρακέλλης συνεχίζει λέγοντας ότι εδώ και 2,5 χρόνια ταλαιπωρείται το χωριό: «Δεν γίνεται να βελτιώνεται η κατάσταση για τους πρόσφυγες και να χειροτερεύει για μας. Εσείς αν είχατε παιδί θα το πηγαίνατε στο πάρκο μας όπου κάθονται κι αυτοί; Έχουν διαλύσει δηλαδή τα πάντα». Ο πρόεδρος της Μόριας επανέφερε και το ζήτημα των λυμάτων, επισημαίνοντας ότι τα χωράφια γύρω από το Κέντρο της Μόριας έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης.

Σε 10 μέρες εκτιμά ότι θα μπορέσει ο Δήμος να διανέμει τις αποζημιώσεις 168.000 ευρώ που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για τους Μοριανούς σε σχέση με τις ζημιές που προκάλεσε το προσφυγικό. Παρόλα αυτά τόνισε: «Αυτά τα χρήματα ήταν για παλιές ζημιές, τώρα έχουν διευρυνθεί».

Πηγή: emprosnet