Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Το νηπιαγωγείο στον καταυλισμό του Καρά-Τεπέ της Λέσβου

FacebookTwitterE-mailPrint

Ενημερωτικό Δελτίο Παρατηρητηρίου: Το νηπιαγωγείο στον καταυλισμό του Καρά-Τεπέ της Λέσβου

View Original

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νηπιαγωγείο στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη. 

Δείτε παρακάτω τις πρώτες αναφορές στον τύπο:

Νηπιαγωγείο για τα προσφυγόπουλα στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης | Lesvosnews.net | 06 Mar. 2018

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης « Ένταξη Προσφυγοπαίδων ηλικίας έως 15 ετών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-20120, με Απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ, ξεκίνησε στις 1/2/2018 η λειτουργία της ΔΥΕΠ Νηπιαγωγείου εντός του Κέντρου Φιλοξενίας ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ Λέσβου, ως παράρτημα του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης. Για τις ανάγκες λειτουργίας του προσελήφθησαν 2 εκπαιδευτικοί ΠΕ6Ο.

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση λειτουργίας των 2 τμημάτων της ΔΥΕΠ Νηπιαγωγείου την Πέμπτη 8 Μαρτίου και ώρα 12.00.

Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου

Νηπιαγωγείο για προσφυγόπουλα μέσα στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ | Newsbeast.gr | 08 Μαρ. 2018

Χαρακτηρίζεται πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο. 

Ένα νηπιαγωγείο, το πρώτο σε χώρο φιλοξενίας, ξεκίνησε να λειτουργεί στον καταυλισμό των προσφύγων και των μεταναστών στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, ένα δημοτικό χώρο φιλοξενίας στη Λέσβο με περισσότερους από 1.100 σήμερα φιλοξενουμένους, που χαρακτηρίζεται πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο. Ήδη εκεί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τέσσερις νηπιαγωγοί, σε δυο τμήματα εκπαίδευσης 39 συνολικά νηπίων. Παρουσιάζοντας σήμερα τη δομή ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης είπε ότι τις επόμενες μέρες επίκειται και η λειτουργία και τρίτου τμήματος αφού αναμένεται να απαντήσουν αν αποδέχονται το διορισμό τους άλλοι τρεις νηπιαγωγοί. Η λειτουργία και του τρίτου τμήματος θα σημάνει το ότι και τα 63 νήπια που ζουν στον καταυλισμό θα έχουν υπηρεσίες προσχολικής εκπαίδευσης.

Η νέα Δομή Υποστήριξης Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ-νηπιαγωγείο) υλοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης «Ένταξη Προσφυγοπαίδων ηλικίας έως 15 ετών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης του υπουργείου Παιδείας. Λειτουργεί ως παράρτημα του 14ου Νηπιαγωγείου Μυτιλήνης. «Στόχος μας, είπε ο κ. Καλάργαλης, είναι να λειτουργήσει και η ΔΥΕΠ δημοτικού σχολείου έτσι ώστε και αυτό το καινούργιο “χωριό” της Μυτιλήνης με τους περίπου 1.100 κατοίκους να παρέχει στα παιδιά του την εκπαίδευση που δικαιούνται και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε». Στην παρουσίαση σήμερα της ΔΥΕΠ-νηπιαγωγείο παραβρέθηκε ο διευθυντής του καταυλισμού Σταύρος Μυρογιάννης, ο αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Λέσβου Μιχάλης Ταμβακέλλης, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κατερίνα Στρατάκη και πολλοί εκπαιδευτικοί από το χώρο της προσχολικής αγωγής.

Το νηπιαγωγείο των προσφυγόπουλων στο Καρά-Τεπέ της Λέσβου | ΕΡΤ | 10 Μαρ. 2018

Στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, 40 προσφυγόπουλα βρήκαν θέση στο νηπιαγωγείο που λειτουργεί πλέον στον καταυλισμό.
Μέσα από τη γνώση, τη μουσική και τις κατασκευές, οι νηπιαγωγοί επικοινωνούν με τα παιδιά, τα οποία περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους, ενώ άλλοι 150 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου περιμένουν να ενταχθούν στα απογευματινά τμήματα που θα λειτουργήσουν στα σχολεία το προσεχές διάστημα.

Δείτε το βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας:

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/