Πεθαίνουν αβοήθητοι στα βουνά της Χίου πρόσφυγες και μετανάστες

FacebookTwitterE-mailPrint

Πεθαίνουν αβοήθητοι στα βουνά της Χίου πρόσφυγες και μετανάστες

View Original

astraparis.gr | 21 Ιουλίου 2022 

Πεθαίνουν αβοήθητοι στα βουνά της Χίου πρόσφυγες και μετανάστες

Την περασμένη Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 βρέθηκε νεκρή μέσα σε χωράφι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Καρδαμύλων Χίου μία πρόσφυγας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, οι πιθανότητες να πρόκειται για μία πρόσφυγα από την άφιξη της 29ης Ιουνίου 2022 στον Γιόσωνα Καρδαμύλων είναι σφόδρα πιθανές, δεδομένου ότι δύο ημέρες αργότερα αποκτήσαμε πρόσβαση σε πληροφορίες και στοιχεία που μιλούσαν για την παρουσία περίπου 30 προσφύγων και μεταναστών στα βουνά της περιοχής.

Το τραγικό περιστατικό της Παρασκευής και οι πληροφορίες που σταδιακά έρχονται στον astraparis.gr επιβεβαιώνουν ότι η άτυχη γυναίκα ήταν μέσα στην μεγάλη ομάδα των 30 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι στην πορεία είχαν χωριστεί σε μικρότερες ομάδες. Ο στόχος τους ήταν να μην γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές, προκειμένου να αποφύγουν την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία.

Ένας αριθμός εξ αυτών και συγκεκριμένα 20 άτομα φαίνεται ότι εντοπίσθηκαν την 1η και 2α Ιουλίου και μεταφέρθηκαν στην δομή καραντίνας για covid στην Λευκωνιά. Η τύχη των υπολοίπων αγνοείτο μέχρι την Παρασκευή, οπότε και προέκυψε το τραγικό περιστατικό.

Σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, ο ιατροδικαστής του νοσοκομείου Χίου επρόκειτο να επιληφθεί του περιστατικού, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου, καθώς και ο χρόνος που επήλθε.

Άλλες δύο γυναίκες πιθανόν να βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο

Οι τελευταίες πληροφορίες που μας έρχονται αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα μαζί με άλλες δύο και έναν άνδρα αποτελούσαν μια μικρή ομάδα, που για ευνόητους λόγους κρύβονταν στην περιοχή, ενώ άλλοι από το σύνολο των 30 εντοπίσθηκαν και μεταφέρθηκα στην Λευκωνιά. Άλλων, επίσης, μέχρι του αριθμού των 30 η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται.

Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/