Τα παιδιά στη Μόρια έχουν ξεχάσει ότι είναι άνθρωποι

FacebookTwitterE-mailPrint

Τα παιδιά στη Μόρια έχουν ξεχάσει ότι είναι άνθρωποι

Συντάκτης: Ελένη Μπέλλου | tvxs.gr | 1 Νοεμβρίου 2019

Είναι παιδιά που και αυτά προσπαθούν να είναι παιδιά, αλλά πολλές φορές ξεχνούν ακόμα και το ότι είναι άνθρωποι. Η κατάσταση στη Μόρια εξαντλεί τα ανθρώπινα όρια και ξεπερνά το όριο των όσων μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Αυτή τη στιγμή 14.309 άνθρωποι - το 1/3 εκ των οποίων παιδιά -  ζουν στην «κόλαση» επί ελληνικής γης, έχοντας αφήσει πίσω τους την «κόλαση» του πολέμου.

Ζουν σε άθλιες συνθήκες. Ψύλλοι και ψείρες κάνουν επιδρομή στα κορμιά τους, υποφέρουν από διάρροιες λόγω διατροφής, παρουσιάζουν λοιμώξεις του αναπνευστικού λόγω των τοπικών συνθηκών. Κάποια πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες ή είναι ακόμη και χειρουργημένα. Σε λίγο έρχεται χειμώνας και θα έχουν να αντιμετωπίσουν -συν τοις άλλοις- και τον καιρό. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Αυτά τα παιδιά που ζουν τον «εφιάλτη» της προσφυγιάς στον ξύπνιο τους, βασανίζονται κι από πραγματικούς εφιάλτες που δεν τους επιτρέπουν να ησυχάσουν ούτε καν στον ύπνο τους. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις απευθύνουν επανειλημμένα εκκλήσεις, κάνοντας λόγο για μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όσον αφορά όχι μόνο τη σωματική, αλλά και την ψυχική υγεία των χιλιάδων παιδιών που συνωστίζονται στις προσφυγικές δομές της χώρας. Διαβάστε περισσότερα>>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/
Πρόσφυγες και Μετανάστες
/