Σε αναμονή απεγκλωβισμού 2.000 πρόσφυγες!

FacebookTwitterE-mailPrint

Σε αναμονή απεγκλωβισμού 2.000 πρόσφυγες!

View Original

Συντάκτρια: Ανθή Παζιάνου | Emprosnet | 30 Ιουλίου 2018

Στους 7.581 αιτούντες άσυλο παραμένει το Κέντρο της Μόριας, παρά τις μετακινήσεις που έγιναν τον Ιούλιο στην Αθήνα που άγγιξαν τα 411 άτομα. Κι αυτό γιατί οι αφίξεις την ίδια χρονική περίοδο έφτασαν τους 1.070 νέο-εισερχόμενους. Την ίδια ώρα πάνω από 2.000 αιτούντες άσυλο μπορούν να αποχωρήσουν από το νησί, έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός, γιατί είναι ευάλωτες περιπτώσεις, και επειδή δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα οι δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, περιμένουν στη Λέσβο, επιβαρύνοντας την κατάσταση!

Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του βιολογικού και της αποχέτευσης στο Κέντρο, το οποίο αφορά κεντρικό αίτημα και της τοπικής κοινότητας, στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ήρθαν τις προηγούμενες ημέρες στη Λέσβο και συναντήθηκαν με στελέχη της ΔΕΥΑΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο είναι να κατασκευαστούν ακόμα 736 τουαλέτες WC, καθώς σήμερα υπάρχουν 900 για 7,5 χιλιάδες κόσμου!

Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών, 100 αιτούντες άσυλο βρίσκονται υπό κράτηση εντός του Κέντρου (ΠΡΟΚΕΚΑ), και 1.468 στον παράλληλο καταυλισμό του, το Olive Grove, σε σκηνές που έχουν αναπτυχθεί σε χωράφια που έχει νοικιάσει ΜΚΟ. Διαβάστε περισσότερα >>>

Related

Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ανθρωπιστική Διακυβέρνηση
/
Ιδρύματα & Φορείς του Εξωτερικού
/